3 / 4

Cinci banci din Romania au renuntat la creditele in franci elvetieni

Decizia bancilor din Romania vine dupa o masura similara anuntata, saptamana trecuta, de Volksbank din Ungaria, care preciza ca a limitat creditarea in dolari si in franci elvetieni pe piata ungara.

Tot saptamana trecuta, Raiffeisen Bank din Ungaria, subsidiara a Raiffeisen International, a anuntat ca a impus restrictii la creditele acordate in moneda straina, iar joi, divizia din Ungaria a grupului belgian KBC, al treilea jucator de pe piata dupa active, a suspendat acordarea a doua tipuri de credite imobiliare.

Luni, banca ungara MKB, actionarul majoritar al MKB Romexterra din Romania, anunta ca a suspendat acordarea de credite in valuta pentru a proteja clientii de fluctuatiile valutare.

In Polonia, Millennium si PKO BP, doi dintre cei mai mari creditori din tara, au anuntat, marti, ca vor inaspri normele de creditare ipotecara din cauza costurilor mai mari ale finantarii si a temerilor ca ritmul de crestere economica va fi afectat de criza financiara.

De asemenea, subsidiara din Ungaria a grupului financiar belgian KBC, al treilea jucator de pe piata dupa active, a suspendat acordarea a doua tipuri de credite imobiliare, la care avansul solicitat clientilor era de doar 5%, a anuntat banca.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri