1 / 4

Prima tranzactie din piata de factoring

"In prezent, avem doua discutii destul de serioase pentru finantari pe care le-am inceput in primavara, insa asteptarile pe care le avem fata de rezultatele acestor doua companii au scazut cu 20%", a declarat managerul de investitii al North Bridge pentru Romania, Ovidiu Morariu (foto), care adauga ca in aceasta perioada fondurile de private equity isi permit sa fie mai selective cu firmele disponibile pentru preluare.

El a adaugat ca North Bridge nu mai intentioneaza sa faca investitii pe segmentul imobiliar, concetrandu-si activitatea pe segmentele agricultura, industria alimentara, servicii medicale si servicii financiare.

In prezent North Bridge administreaza active de 320 milioane euro. Compania a fost infintata in 2004 si are in prezent trei birouri in Londra, Bucuresti si Oslo.

Fondul britanic de investitii North Bridge preluat 29% din compania romaneasca Next Capital Factoring pentru 4 milioane de euro si estimeaza investitii de pana la 20 milioane euro in Romania pentru anul 2009.

"Achizitia s-a realizat prin majorarea de capital a Next Capital Factoring, care in prezent a ajuns la aproximativ 2 milioane de euro", a declarat directorul general al Next Capital Factoring, Bogdan Rosu.

Pana in prezent, North Bridge a realizat investitii in Romania de 60 milioane euro.

"Fondurile investite sunt destinate dezvoltarii companiei, prin cresterea volumului de finantari si numarului de clienti, precum si largirea portofoliului de servicii in 2009. Anul viitor vrem sa introducem un serviciu de factoring pentru activitatile de export si import", a mai spus Rosu.

El a adaugat ca Next Capital va folosi banii obtinuti din finantare si pentru extinderea teritoriala. Astfel, compania a deschis un birou in Cluj si vrea sa deschida inca trei birouri anul viitor pentru a acoperi toate regiunile tarii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri