1 / 5

Rolul unui broker, mai necesar pe timp de criza

„In Romania, suntem departe de saturarea pietei, iar acest tip de servicii abia acum devine popular. Ritmul de dezvoltare al industriei de brokeraj bancar va fi rapid si in mare masura conditionat de evolutia pietei bancare. Desi in situatia actuala, pe termen scurt, volumul de credite acordate de catre banci va scadea, serviciul de consultanta va lua amploare, tocmai datorita acestui context”, a declarat Raluca Dobre, analist financiar in cadrul IpoteciDirect.

Industria locala a brokerajului bancar se situeaza la mare distanta de piata europeana, unde pana la 70% din credite provin din intermedieri, in Romania sub 5% din credite sunt intermediate de brokeri.

„In ceea ce priveste piata brokerajului de credite, apelarea la un consultant de credite devine din ce in ce mai mult o necesitate. Dupa cum vedem chiar in aceste zile, nu numai nevoia unui credit, cat si accesul la informatii, intelegerea contextului si un sfat obiectiv sunt necesitati pentru care clientii nostri ne contacteaza”, a spus, pentru Wall-Street, Anca Bidian (foto), CEO Kiwi Finance.

Aceasta perioada incerta va tempera frenezia din ultimii doi ani de accesare a unui credit, fapt tintit, pentru evitarea presiunilor inflationiste generate de consum, si de Banca Nationala a Romaniei (BNR) prin inasprirea conditiilor de creditare. De asemenea, vom vedea o normalitate sustenabila de crestere, ceea ce arata in acelasi timp si o maturizare a pietei.

„In acest context rolul unui broker va deveni cu atat mai necesar si important. Atat pentru clientii care vor cauta un sfat specializat si obiectiv, cat si pentru partenerii financiari care au un canal foarte eficient de atragere de clienti noi prin parteneriatele cu brokerii. Vom asista la o selectie a companiilor de brokeraj bancar care se vor detasa prin calitatea serviciilor, profesionalism si responsabilitate”, a detaliat Bidian, seful liderului brokerajului bancar din Romania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri