1 / 7

Ghetea nu este ‘foarte optimist’ in privinta deciziei BNR

Presedintele ARB, Radu Ghetea, a spus ca nu este "foarte optimist" in privinta deciziei pe care o va lua Banca Nationala a Romaniei (BNR) privind noul regulament de creditare, precizand ca nu crede ca banca centrala va lua o decizie in acest sens pana la urmatoarea sedinta de politica monetara.

"Am trimis acum doua zile o scrisoare bancii centrale in care am mentionat ce masuri consideram necesare pentru fluidizarea creditarii, in baza carora activitatea de creditare sa continue, luand in calcul contextul international", a spus presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Gratian Ghetea.

El a adaugat ca punctul de vedere al ARB transmis bancii centrale contine "numai o parte din ce am trimis initial Ministerului Economieri si Finantelor", actuala versiune continand opinii pe care le-a agreat impreuna cu ministerul.

"Nu-mi fac iluzii ca BNR ar putea lua decizii inainte de urmatoarea sedinta de politica monetara", a mai spus Ghetea.

Cu toate acestea, presedintele ARB a spus ca spera ca bancherii sa se mai intalneasca cu reprezentantii BNR ca sa discute despre masurile care ar trebui luate in actualul context de criza internationala.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri