1 / 4

Fondurile de distressed assets vor ataca piata locala

Schimbarea valorilor din piata de fuziuni si achizitii a determinat extinderea fondurilor specializate pe distressed assets (active neperformante) in mai multe regiuni si chiar reorientarea celor traditionale.

Mihai Sfintescu crede ca majoritatea firmelor de management de fonduri cu traditie in growth and expansion capital (fonduri de crestere si dezvoltare) vor prefera sa ramana in acest segment pentru a-si consolida brandul si a arata o coerenta strategica investitorilor, dar si antreprenorilor.

“Vor fi insa si cazuri in care vom vedea intrari ale acestora in sectorul de distressed care este in plina dezvoltare, dar eu nu cred ca este potrivit sa-ti schimbi la fiecare 2-3 ani strategia in functie de moda”, a declarat el.

Pe de alta parte, este posibil sa asistam la cumparari de active distressed de catre firme din acelasi sector detinute de fonduri de investitii, in scopul consolidarii cotei de piata, sustine Sfintescu.

“Exista fonduri de distressed regionale, active in Europa Centrala si de Est, sau europene. Ma astept sa devina mult mai active in Romania si probabil unele isi vor deschide birouri locale pentru a captura piata in crestere pe acest segment”, a continuat reprezentantul 3TS Capital Partners.

Mihai Sfintescu este unul dintre invitatii
Conferintei M&A Outlook, organizata de Wall-Street maine, 28 mai.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri