1 / 5

Achizitii de conjunctura

In primele sase luni din acest an, au fost incheiate 78 de tranzactii (dintre care numai 43 de valoare anuntata), ce au totalizat sub 1 miliard de euro.

Potrivit calculelor Raiffeisen Investment, valoarea tranzactiilor raportate a fost de 379 milioane de euro, iar un exercitiu simplu de estimare a valorii achizitiei pachetului de 25% de catre KazMunaiGaz s-ar cifra intre 400-500 milioane de euro, iar cele 34 de tranzactii de valoare neraportata ar putea sa fi totalizat inca 100 milioane de euro.

"La o analiza atenta, prima jumatate a anului 2009 apare ca o radiografie a situatiei noastre economice. Prin prisma valorilor foarte mici, putem caracteriza activitatea de M&A ca fiind determinata de achizitii de conjunctura si nu de considerente strategice", a declarat, pentru Wall-Street, Ioana Filipescu, managing director Raiffeisen Investment Romania.

Cea mai recenta tranzactie incheiata in primul trimestru este achizitia Telemobil, operatorul retelei Zapp, de catre grupul elen de telefonie mobila Cosmote.




Sursa: Raiffeisen Investment


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri