1 / 4

Cum a evoluat portofoliul de produse in S1

In primul semestru al anului, cele mai cautate produse din portofoliul Eureko au fost cele de pensii, atat cele pentru pilonul II, cat si cele pentru pilonul III, impreuna cu asigurarile de sanatate.

La inceputul acestui an, compania a lansat noul produs de viata de tip unit-linked FlexInvest, care da posibilitatea clientilor sa investeasca intr-un fond cu o dobanda anuala garantata de 12% pentru 2009, „produs foarte bine primit de catre clienti”, spune Besim Jawad (foto).

„In ceea ce priveste vanzarile de asigurari si pensii din primul semestru al anului 2009 comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, Eureko Romania a inregistrat o crestere de 20%”, declara Jawad.

Pe partea de pensii, in primele 6 luni ale anului, Eureko a incasat contributii in valoare de 33.610.490 lei (8 milioane euro), o cifra mai mica decat cea bugetata initial, dar in linie cu deciziile Guvernului Romaniei de inghetare a contributiilor pe pilonul II la 2% fata de 2,5% (crestere prevazuta pentru 2009 in calendarul initial) si cu rata crescanda a somajului adusa de criza financiara, apreciaza seful Eureko Pensii.

Pe pilonul II, dupa primele 7 luni, Eureko ocupa locul 6 dupa active (in valoare totala de 21,6 milioane de euro si o cota de piata de 5,3%) si locul 5 dupa numarul de participanti cu contributii 293.248 si o cota de piata de 6,8%, potrivit datelor furnizate de Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).

Potrivit datelor preliminare, in ceea ce priveste rezultatele inregistrate, in primul semestru al anului in curs, pe segmentul asigurarilor de viata valoarea primelor brute subscrise este de 18 milioane lei (4,25 mil.euro), din care 13% reprezinta asigurari de tip unit linked.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, compania are o scadere 2,28 %, dar care este sub media pieteii (-3%), relateaza NewsIn.

Asigurarile cu componenta investitionala "unit-linked" reprezinta 2,3 milioane lei, din totalul de 18 milioane lei prime brute subscrise pe segmentul asigurarilor de viata in primele sase luni. Astfel, asigurarile traditionale se ridica la 15,69 milioane lei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri