2 / 5

Altria Capital trece pe pierderi

Altria Capital a trecut pe pierderi de 24.000 de euro in 2008, dupa ce in 2007 afisa un profit de aproape 100 de mii de euro. In acelasi timp, cifra de afaceri a scazut cu 60%, de la jumatate de million de euro in 2007, la 219 mii euro, anul trecut.

Marian Tescaru (foto), managing partner al casei de investment banking Altria Capital, spune ca aceste cifre au fost cauzate de inghetul din M&A, in special de cumparatorii care au fost mai reticenti.

Pentru anul acesta, Altria are doua tranzactii incheiate cu succes: vanzarea Diamedix catre fondul de investitii Ged si un deal din strainatate despre care Tescaru nu poate comenta.

El spera ca cifrele pe 2009 vor arata mai bine, daca se vor dezgheta tranzactiile. “Avem multe mandate incepute, muncim mai mult decat de obicei, ii consiliem mai mult, dar nu toate aspectele depind de noi”, a mai spus Tescaru.

In luna mai a acestui an, Tescaru anunta ca va ataca centrele financiare din Asia si Emiratele Arabe Unite.

Cu o investitie de 50.000 de euro, compania se extinde va cu doua birouri in Singapore si Dubai, obiectivele principale fiind sa finanteze tranzactii intre 100 si 500 milioane de euro in tarile din Europa de Sud Est.

Desi situatia companiei si a pietei nu este cea mai buna, Tescaru spune isi va continua investitiile in Dubai si Singapore. “Am suficient cash-flow incat sa suport aceste investitii”.




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri