4 / 4

Osprey Partners afiseaza pierderi in 2008

Casa de investitii Osprey Partners a trecut pe pierderi de 50 de mii de euro anul trecut, dupa ce in urma cu doi ani afisa profit de 31 de mii de euro.

Cifra de afaceri a firmei a crescut cu 24 de procente in 2008, de la 187 de mii de euro la 248 de mii de euro.

Mihai Pop (foto), partner la casa de investitii Osprey Partners, spune ca este vorba mai degraba de o pierdere contabila, care nu s-a simtit foarte puternic, mai ales ca anul trecut firma a vut costuri mai mari.

Pentru anul acesta, Pop estimeaza un profit asemanator cu cel din 2008. “Chiar daca au fost mai multe deal-uri, costurile vor continua sa creasca”, explica el.

Tendinta este evidenta si in strainatate, boutique-urile de M&A fiind cele mai afectate de criza.

Onorariile obtinute de consultantii din fuziuni si achizitii vor ajunge in acest trimestru la cel mai scazut nivel din ultimul deceniu, pe fondul reducerii numarului de deal-uri, ca urmare a recesiunii.

Boutique-uri specializate in fuziuni si achizitii sunt cele mai afectate, in urma declinului pietei de M&A in valoare de 655 miliarde de dolari la nivel global, in scadere cu 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Firma de consultanta Osprey Partners a intermediat tranzactia dintre Gi Group si BMR, ce s-a ridicat la 1-1,5 milioane de euro, la inceputul lunii mai.

Un an dramatic pentru bancherii independenti de investitii: Profit si afaceri in cadere liberaArticole recomandate