2 / 4

ING Bank - cea mai bine vazuta banca

Desi nu cea mai utilizata de romani, ING Bank Romania, sucursala locala a grupului bancar olandez ING, este cel mai bine vazuta de utilizatori, iar jumatate dintre clientii sai sunt atasati sau foarte atasati de ea.

Sucursala ING a obtinut 69 de puncte, cel mai ridicat nivel din clasamentul bancilor in functie de reputatie realizat de TNS CSOP, urmata de CEC Bank cu 66 de puncte si de Banca Transilvania cu 65 de puncte. De asemenea, Dintre clientii ING 18% sunt foarte atasati de banca si 31% sunt atasati si doar 5% pot fi pierduti, ocupand, astfel, cea mai puna pozitie in ochii clientilor, potrivit studiului.



ING Bank, Banca Transilvania si CEC Bank inregistreaza o pozitie peste medie din punct de vedere al atasamentului propriilor clienti, timp ce Bancpost poate pierde 23% din actualii sai clienti.

Totusi, nivelul de atasament al clientilor bancilor fata de banca lor principala nu este foarte mare, in medie doar 40% dintre clienti fiind atasati sau foarte atasati de banca pe care o utilizeaza. In cazul BCR, 34% dintre persoanele ce au participat la sondaj sunt atasate sau foarte atasate de banca, in timp ce la BRD procentul este de 38%.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri