1 / 3

OTP Bank, peste 5 ani: O banca din top 10 cu profit de 100 milioane lei?

Seful OTP Bank Romania, László Diósi (foto), sustine ca intentioneaza sa pozitioneze banca, in cel mult cinci ani, in clasamentul primelor 10 banci din tara noastra, dar si sa ajunga la o cota de piata de 5%, fata de 1% cat era la sfarsitul lui 2008.

"Ne este solicitat sa crestem si nu sa devenim mai mici si din acest motiv nu o sa reducem personalul si nici nu o sa inchidem din unitatile teritoriale. Dimpotriva, in 5 ani vrem sa ne extindem reteaua de la 106 unitati cat avem in prezent, pana la 200, inca nu stim prin ce modalitate, dar nu este exclus sa achizitonam si una dintre bancile mici de pe piata locala", a declarat Diósi, directorul general al bancii.

Printre bancile mici de pe piata locala despre care s-a vorbit de vanzare se numara Libra Bank si Banca Comerciala Carpatica.

In sistemul bancar din tara noastra se vor produce modificari anul viitor, in opinia presedintelui OTP Bank Romania, dar institutiile de credit de pe piata locala nu vor avea probleme deoarece reglementarile si supravegherea realizata de Banca Nationala a Romaniei sunt foarte bune.

“Cu siguranta, vom vedea consolidari in sistemul bancar, multe unitati teritoriale se vor inchide, dar bancile din Romania nu vor avea aceleasi probleme ca cele din Marea Britanie deoarece ele sunt mult mai bine supravegheate”, a explicat recent, intr-un interviu acordat Wall-Street, László Diósi.

De asemenea, directorul subsidirei locale a OTP a mentionat ca beneficiaza de tot sprijinul grupului pentru a se extinde, chiar si prin cumpararea unei alte banci, insa va face o astfel de achizitie doar la un pret realistic.

OTP Bank Romania a trecut pe profit la sfarsitul primului semestru din acest an, obtinand un castig dupa plata taxelor de 586 milioane forinti (2,02 mil. euro), dupa ce in perioada similara din 2008 anuntase pierderi de 1,2 miliarde forinti (4,7 mil. euro).

Pe lista de planuri a OTP se numara si sporirea semnificativa a profitului in urmatorii 5 ani, astfel incat acesta sa ajunga la aproximativ 100 de milioane lei, fata de aproximativ 8 milioane lei cat a fost la finalul primulu semestru din 2009.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri