1 / 5

Vosganian: Leul si bugetul pentru 2010 sunt in pericol din cauza crizei politice

In timp ce partidele aflate in coalitie, PD-L si PSD, se acuza reciproc de declansarea crizei politice, economia romaneasca nu da semne de revenire, criza financiara chiar accentuandu-se in Romania.

Pentru a proteja economia, “Banca Nationala trebuie sa intervina masiv, astfel incat sa pastreze echilibrul leului in actualele conditii de turbulente politice”, a declarat, pentru Wall-Street, Varujan Vosganian (foto), fost ministru de Finante.

De asemenea, daca situatia economica sau politica se va deteriora dramatic in urmatoarele luni, analistii de la Economist Intelligence Unit sustin ca leul ar putea fi inca mult supraevaluat si vulnerabil in fata unei presiuni de depreciere.

Moneda nationala nu este singura care ar putea sa fie afectata de criza politica din guvern, ci si construirea planului de buget pentru 2010.

“In plus, saptamana aceasta trebuia sa fie facuta prima citire a proiectului de buget pentru 2010, care oricum este mult intarziat, dar acum a fost amanat din cauza acestei crize politice”, a mai subliniat Varujan Vosganian.

Guvernul roman si reprezentantii Fondului Monetar International au convenit un deficit bugetar in 2010 sub 6%, iar Gheorghe Pogea, ministrul Finantelor Publice, a explicat, recent, ca se construieste un buget pe baza unui deficit de 5,9% din PIB.

Basescu: Romania va iesi din criza la sase luni dupa ce SUA sau Germania se relanseaza

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri