1 / 4

Stoenescu: "Stiti ce probleme sunt la Carpatica?"

Virgiliu Stoenescu (foto) a fost intrebat marti seara, in audierile din Comisii pentru un nou mandat la conducerea BNR, de catre un parlamentar despre "necesitatea infiintarii unei noi banci cu capital de stat pentru sprijinirea industriei sau agriculturii" si daca ar considera necesara infiintarea unei banci industriale.

Stoenescu a raspuns, potrivit inregistrarii video postate pe site-ul Camerei Deputatilor, ca "am ridicat mereu in CA problema ca BNR sa incerce sa depaseasca putin limitarea pe care i-o da statutul de baza".

"Rolul nostru este stabilitatea preturilor, dar eu si Florin Georgescu mereu ridicam aceste probleme, si ceilalti se uitau cu ingaduinta: totusi, o politica industriala, industria romaneasca are o traditie. (... ) Bancherii la ora asta prea mult cantonati in economia nominala. (...)Puneam problema politicii industriale si agrare", a afirmat Stoenescu.

"Sigur ca ar trebui sa avem si banci romanesti. (...) Nu poti sa nu ai in vedere economia reala, dar aici se pune problema garantiilor. Stiti ce probleme sunt la Carpatica? Sa dea Dumnezeu sa nu avem probleme cu Banca Feroviara", a completat el.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri