1 / 4

Caderea guvernului pune presiune pe curs

Aprobarea motiunii de cenzura “11 pentru Romania!” a PNL, PSD si UDMR a condus la prima cadere a unui guvern postdecembrist, amplificand criza politica din Romania, dar si presiunile asupra monedei nationale. Totusi, cursul de schimb s-a mentinut in apropierea pragului de 4,3 lei/euro, desi dealerii consultati de Wall-Street suspecteaza interventia Bancii Nationale a Romaniei pentru a sustine leul.

Dealerii din banci sustin ca abia astazi vom vedea daca leul reuseste sa reziste presiunilor puternice de depreciere sau daca nivelul cursului de schimb va urca peste pragul de 4,3 lei/euro, aparat de banca centrala.

Pentru astazi BNR a anuntat un curs de referinta de 4,2897 lei pentru un euro, in usoara urcare fata de cel din sedinta anterioara. Analistii se asteapta ca deprecierea leului sa continue si nu exclud nici posibilitatea de a se atinge un nou maxim al cursului de schimb.

Marti, 13 octombrie 2009, a fost adoptata motiunea de cenzura "11 impotriva Romaniei", 254 de parlamentari votand pentru, in timp ce 176 au votat impotriva, iar patru voturi au fost anulate, dintr-un total de 448 parlamentari prezenti.

Ramaneti pe Wall-Street pentru a afla starea negocierilor pe axa Cotroceni – PNL – PSD – UDMR – PDL.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri