1 / 4

Ultimele declaratii ale "sefului BRD" Patrick Gelin

Ultimele declaratii ale lui Patrick Gelin (foto), in calitate de director general si presedinte al Consiliului de Administratie al BRD - Groupe Société Générale, precum si primele afirmatii ale lui Guy Poupet, francezul care va prelua cele doua functii de la 1 ianuarie 2010, au subliniat ca, in ciuda contextului economic dificil, BRD este o banca performanta ce isi va pastra pozitia in piata.

Patrick Gelin, 64 de ani, bancherul care a contribuit cel mai mult la evolutia BRD din ultimii ani, se va retrage din activitatea finalul acestui an din motive personale. Gelin detinea din 2001 postul de director general al BRD, iar din 2004 a cumulat si postul de presedinte al Consiliului de Administratie.

Guy Poupet (foto stanga), 57 de ani, lucreaza in cadrul grupului francez Société Générale inca din anul 1975, unde si-a inceput cariera ca inspector, iar din 1983 a ocupat pozitii de top management in filialele grupului din Argentina, Senegal, Cehia si Egipt.

Poupet a primit un mandat de patru ani, incepand cu 1 ianuarie 2010, ca urmare a renuntarii la functie a lui Patrick Gelin.

BRD - Société Générale este a doua banca din Romania dupa marimea retelei si valoarea activelor gestionate, avand 2,6 milioane de clienti. Grupul BRD are 9.200 de angajati si active totale de 49,6 miliarde lei.

La ultima conferinta de presa la care a participat, Patrick Gelin a mai subliniat ca "BRD nu va concedia din personal pe fondul situatiei economice dificile".

"Este clar ca managementul bancii va trebui sa practice o politica adaptata mediului din 2010. Vor fi schimbari, la fel cum au fost si in timpul mandatului meu. Banca s-a schimbat, au fost adaptari la situatii, dar va garantez ca nu exista nicio schimbare radicala prevazuta de managementul BRD pentru anii viitori", a declarat Gelin, adaugand ca le multumeste tuturor pentru buna colaborare.

"Sosirea mea nu va produce schimbari mari, ci voi continua munca inceputa. Sper ca in acest fel sa continuam sa fim una dintre bancile lider de pe piata", a declarat Poupet.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri