1 / 5

Evolutia asigurarilor de viata in 2010

Desi de obicei vanzarile au tendinta de a creste in luna decembrie, aceasta evolutie nu va schimba semnificativ rezultatele sfarsitului de an. „Pe fondul unei evolutii negative de 7,5% a economiei, dar si al scaderii de peste 9% a pietei asigurarilor de viata in primele noua luni, ne asteptam ca, pe acesta piata, 2009 sa se incheie cu o diminuare a primelor subscrise, pe care o estimez la aproximativ 10% fata de 2008 ”, a estimat Cornelia Coman (foto), pentru Wall-Street.

Piata totala a asigurarilor a ajuns la 2,38 miliarde de euro anul trecut, potrivit CSA, din care asigurarile de viata au subscris prime brute in valoare de 488 milioane de euro in 2008.

Cat despre evolutia de anul urmator, aceasta va depinde esential de rapiditatea cu care revenirea economica va fi resimtita si la nivelul consumatorului.

„Cred ca revenirea PIB anticipata de analisti pentru sfarsitul anului 2010 va afecta favorabil si piata de asigurari, existand, cel mai probabil, un decalaj intre momentul revenirii economice si impactul pozitiv al acesteia asupra consumatorilor, insa acest lucru confera incredere pentru viitor. In aceste conditii, ma astept pentru 2010 la un nivel al primelor brute subscrise similar cu cel din 2009”, a mai spus Coman.

Dupa primele noua luni din 2009, ING Asigurari si-a dublat profitul pana la 75,5 mil. lei ( 18 mil. euro), in timp ce primele brute subscrise au scazut cu 9% comparativ cu anul trecut, pana la un nivel de 387,57 milioane de lei (91,6 mil. euro).

Cititi aici mai multe despre rezultatele companiei la sfarsitul trimesturlui III.

In viziunea conducerii ING Asigurari, seria provocarilor din 2009 va continua pentru piata si anul viitor. „Estimarile noastre in ceea ce priveste anul 2010 prezinta o perioada la fel de dificila, avand in vedere inceputul disponibilizarilor din sistemul public, ca urmare a necesitatii de a respecta procentul de deficit bugetar agreat cu Fondul Monetar International (FMI). In consecinta, dar si pentru ca puterea de economisire a romanilor va continua sa fie sub presiune, noi ne propunem pentru 2010 o mentinere a afacerilor la acelasi nivel cu cel de anul acesta, atat pe asigurari de viata, cat si pe pensii private”, a adaugat Coman, care mai detine si functia de presedinte al consiliului amdinistrativ al ING Pensii.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri