1 / 4

Asigurarile isi revin mai tarziu decat alte industrii

„Luand in calcul toate industriile, piata din Romania este caracterizata prin perioade de fluctuatie, insa incepe sa se consolideze treptat. Odata cu depasirea perioadei de criza economica, in a doua parte a lui 2010, piata va reincepe sa reia trendul ascendent pe care l-am observat in 2007 si 2008”, a declarat Frans van der Ent (foto).

El a mai explicat ca, avand in vedere aceste estimari, asteapta ca piata sa inregistreze cresteri cel mai devreme incepand cu 2011, intrucat industria asigurarilor va resimti cresterea economica cu intarziere, prin comparatie cu alte sectoare.

Un lucru este cert insa pentru compania din Romania, cat si la nivel de grup, si anume ca piata romaneasca de asigurari are, in continuare, un potential urias de crestere.

„In acesta perioada incerta din punct de vedere financiar, cand majoritatea companiilor din intreaga lumea reduc costurile si isi regandesc planurile de investitii, noi am investit 25 de milioane de euro pentru a ne extinde pe piata din Romania. De ce? Pentru ca noi credem in Romania si in dezvoltarea sustinuta anumitor sectoare. Si ma refer in special la cel financiar si cel medical”, detaliaza van der Ent.

Chiar daca viitorul economic este dificil de estimat, van der Ent este increzator ca imediat ce contextul economic se va stabiliza vom observa imbunatatiri. „In plus, consider ca aceasta criza este o oportunitate pentru toti jucatorii de pe piata pentru ca cele mai bune abordari strategice vor asigura pozitii de top pe piata”, a comentat seful Eureko Romania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri