1 / 5

Banca va lansa in 2010 un credit de consum in lei

Banca Romaneasca intentioneaza sa lanseze la sfarsitului primului trimestru din 2010 un credit de consum in lei pe termen scurt, la o dobanda competitiva in raport cu ofertele existente acum in piata.

“Anul viitor intentionam sa lansam un credit de nevoi personale in lei, diferit fata de oferta actuala, respectiv: pe termen mai scurt, si destinat unor achizitii precise. Inca lucram la acest proiect ce va fi finalizat cel mai probabil la sfarsitul primului trimestru din 2010. Rata dobanzii nu a fost inca stabilita, dar cu siguranta va fi competitiva”, a declarat Lakis Couninis (foto), directorul executiv al diviziei de retail din cadrul Bancii Romanesti. “Pentru creditele de consum este mai prudent sa finantam in moneda locala pentru a evita un potential efect negativ determinat de eventuale fluctuatii ale cursului de schimb”.

Oficialul Bancii Romanesti estimeaza ca ratele dobanzilor in la lei vor scadea in 2010. “Ratele de dobanda la lei ar trebui sa scada semnificativ pentru a incuraja populatia sa opteze pentru imprumuturile in moneda locala, dar aceasta scadere depinde foarte mult de situatia macroeconomica din Romania”, sustine Couninis.

Creditul din Romania va inregistra un avans in 2010, dar nu ca in anii trecuti, cresterea urmand sa fie, cel mai probabil, de o singura cifra, spune bancherul.

Banca Romaneasca intentioneaza ca in 2010 sa-si intensifie activitatea si pe segmentul cardurilor (debit si credit), dupa ce in aceasta luna a finalizat imprementarea unei noi platforme de administrare a cardurilor.

“Anul viitor planuim sa ne concentram si pe cardurile de debit si de credit. Vrem sa crestem numarul de carduri de credit pe care le avem, iar pe partea de carduri de debit vrem sa oferim toate facilitatile posibile pentru clientii nostri”, a explicat Lakis Couninis.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri