1 / 4

Niciun regret. 2009, unul dintre cei mai buni ani pentru Aviva

In ceea ce priveste plecarea sa din Romania, Shah Rouf afirma ca nu are absolut niciun regret legat de perioada in care a condus divizia locala a grupului britanic Aviva. "Totdeauna iti doresti sa fi realizat mai multe, este natural, dar nu sunt regrete. Las Aviva Romania intr-o forma foarte buna si sunt foarte incantat de acest lucru, iar dupa trei ani si jumatate, tinand cont si de experienta mea, viitorul job este o noua provocare, un nou rol in cadrul grupului”, a adaugat Shah Rouf (foto), pentru Wall-Street.

Desi actualele circumstante de piata sunt dificile, britanicul paraseste Romania foarte multumit de realizarile sale, mai ales de cele din 2009. “Anul trecut a fost unul dintre cei mai provocatori, insa pentru Aviva a fost unul dintre cei mai buni ani, fiind pe segmentul life una dintre cele doua companii, alaturi de BCR Asigurari de Viata, care au inregistrat o crestere”, a declarat Rouf, desi rezultatele exacte pe intregul 2009 urmeaza sa fie facute publice de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) la inceputul lunii februarie.

De asemenea, pe parcursul mandatului sau, business-ul Aviva Romania a suferit transformari semnificative, insa probabil cea mai vizibila crestere se remarca la nivelul valorii prezente a primelor din vanzari noi (PVNBP) - peste 800 milioane de euro in ultimii 3 ani (din noiembrie 2006) comparativ cu 100 milioane euro, in primii 6 ani de la intrarea pe piata din Romania (din 2001 si pana in 2006).

In 2007-2008, Aviva a reusit sa atraga un numar semnificativ de clienti la un cost relativ mic. Imbunatatirile aduse companiei de Asigurari de Viata au dus la cresterea business-ului in topul companiilor de asigurari de viata din Romania de pe locul 7 pana pe pozitia a patra in primele 9 luni ale anului trecut, dupa nivelul primelor brute subscrise (16,5 milioane de euro), potrivit publicatiei de specialitate XPrimm.

In legatura cu viziunea pe care si-a creat-o asupra Romaniei la sosirea in functia de conducere a companiei de asigurari din tara, Shah Rouf spune ca majoritatea asteptarilor nu i-au fost inselate.

“Am vazut inca din primul moment ca este o industrie in dezvoltare, care a facut pasi importanti, dar care are inca multe de invatat. Apoi, cunostintele financiare ale oamenilor s-au imbunatatit semnificativ intr-un anumit sens, dar intr-un altul, in ciuda campaniei de informare derulate la startul sistemului de pensii private inca mai este un drum lung de parcurs si este putin dezamagitor, dar sunt sigur ca se va schimba, desi nu asa repede cum credeam initial”, a comentat britanicul.

Pe de alta parte, Shah Rouf a spus ca nimeni nu a prevazut impactul exact al crizei financiare. El a amintit ca explica inainte de declansarea crizei faptul ca economia este supraincalzita in anumite sectoare, cum este cel bancar, ceea ce a dus la corectii importante pe pietele financiare.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri