1 / 4

"Ar fi naiv sa credem ca riscurile se vor evapora rapid"

Cererea de credite nu va avea o revenire spectaculoasa in acest an, dar pe masura ce economia isi va relua trendul ascendent si populatia se va reorienta spre credite, in special cele ipotecare.

"Nu exista cerere pentru creditele de nevoi personale, in ciuda faptului ca dobanzile sunt in scadere. Pe partea de credite ipotecare avem cerere, in special pentru imprumuturile in euro. Pe masura ce dobanda de politica monetara se va mai reduce si vor scadea dobanzile la lei o sa apara si cerere pentru creditele ipotecare in lei. Insa, creditele ipotcare in lei o sa devina atractive abia la inceputul lui 2011", a declarat Rasvan Radu (foto), CEO si presedinte executiv al UniCredit Tiriac Bank.

UniCredit estimeaza ca riscurile asociate creditelor o sa creasca in continuare, dar vor incepe sa se tempereze incepand cu al doilea semestru din 2010.

"Ar fi naiv sa credem ca vom asista la o revenire brusca a cererii si ca riscurile se vor evapora rapid, la primile semne de revenire", a subliniat bancherul aflat la conducerea UniCredit Tiriac Bank.

Banca intentioneaza sa se dezvolte in continuare pe segmentul de business de retail de indata ce conditiile economice vor permite acest lucru. "Vom finaliza in prima parte a acestui an strategia noastra de crestere", a explicat Rasvan Radu, mentionand ca banca urmareste o extindere a retelei teritoriale.

Totusi, creditele de retail au provocat si unele dificultati pentru banca, care a restructurat in 2009 circa 3.600 de imprumuturi. "Am inceput mai puternic sa restructuram credite in a doua jumatate a anului trecut, realizand in general reesalonari, iar efectele le vom putea vedea la sfarsitul primului semestru din acest an", afirma presedintele executiv al UniCredit Tiriac Bank.

UniCredit Tiriac Bank are un portofoliu de aproximativ 515.000 clienti.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri