1 / 4

Ce spun asiguratorii despre tarifele asigurarilor private de sanatate

Asigurarile private de sanatate sunt in prezent o alternativa viabila la sistemul public sanitar pentru romanil, fie ca beneficiaza de acest gen de produs prin achizitie individuala, fie ca il au inclus in pachetul de beneficii salariale. Cu toate acestea, in cadrul industriei de profil, segmentul politelor de asigurare privata a sanatatii este intr-un stadiu incipient, fiind necesare multe schimbari si investitii in vederea dezvoltarii.

“Atat in 2009, cat si in 2010 preturile asigurarilor private de sanatate au crescut odata cu rata inflatiei medicale, mai exact au inregistrat o crestere de aproximativ 5% pe an. Avand in vedere conditiile economice existente, nu estimam ca vor exista alte cresteri ale pretului asigurarilor private de sanatate pentru acest an”, a explicat Carmen Radu (foto), director general adjunct al Eureko Asigurari, liderul segmentului de asigurari de sanatate din industria autohtona, cu o cota de piata de aproximativ 34%.

In functie de varsta asiguratului si de planul ales, pretul unei asigurari de sanatate poate varia de la 19 euro pana la 374 euro pe luna in ceea ce priveste produsele de sanatate ale Eureko. Pretul asigurarii de sanatate variaza in functie de mai multi factori, unul foarte important fiind varsta. In acelasi timp, cu cat pachetul de asigurare este mai complex (sunt acoperite mai multe servicii medicale n.r.), cu atat costul va fi mai ridicat.

In prezent, in cazul Eureko, fiecare dintre pachetele de asigurare are o suma asigurata maxima care variaza intre 10.000 si 100.000 de euro pe an, prin care se acopera valoarea serviciilor incluse in produsele companiei.

La sfarsitul lui 2009, dintre cei 45.900 de clienti ai Eureko Asigurari, 8.100 erau reprezentanti de cei care aveau incheiata o asigurare de sanatate. In ceea ce priveste primele brute subscrise pe acest segment, in 2009 compania a inregistrat prime brute subscrise in valoare de 9,71 milioane de lei (2,3 mil. euro) in scadere cu aproximativ 5,45% fata de 2008 in conditiile in care piata a scazut cu peste 18%.

Totusi, Tiberiu Maier, directorul departamentului de dezvoltare produse in cadrul Signal Iduna Romania, companie specializata in asigurari de sanatate, crede ca introducerea coplatii va aduce schimbari atat la nivelul sistemului sanitar public cat si la cel privat. “Cred ca in noile conditii, asiguratorii vor dezvolta produse de asigurare care sa acopere serviciile medicale care nu vor fi incluse in pachetul de baza la un tarif accesibil astfel incat sistemul privat sa devina o alternativa pentru cei care isi doresc servicii medicale de calitate”, a explicat el.

In ceea ce priveste preturile produselor Signal Iduna, acestea s-au situat anul trecut la acelasi nivel ca in 2008, dupa cum spune Maier.

Pretul unei asigurari de sanatate Signal Klar pentru un tanar de 35 de ani a fost anul trecut de 65 de lei pe luna, iar in 2010 nu s-au facut modificari asupra primelor de asigurare si nici asupra acoperirilor incluse in planurile de asigurare.

Produsele Signal Iduna sunt construite modular, astfel incat pentru acelasi tanar de 35 de ani care alege produsul Signal Klassik costul este de 99 de lei pe lunar, iar pentru varianta cea mai complexa a produsului (Signal Komplett), costul este de 138 de lei pe lunar.

“Pentru anul 2010, ne propunem pe de-o parte lansarea de noi produse pe partea de asigurari de sanatate care sa se adreseze tuturor categoriilor de public, precum si adaptarea produselor existente la cerintele pietei pe baza feed-back-ului primit de la clienti si de la forta de vanzari. Cu siguranta preturile noilor produse vor depinde de nivelul de acoperire ales de client si de complexitatea serviciilor incluse in polita”, spune Maier.

Din volumul total de prime subscrise la sfarsitul anului 2009 de catre Signal Iduna de 1,14 milioane de lei, 1,03 milioane de lei au reprezentat primele de asigurare subscrise pe asigurari de sanatate. La sfarsitul anului trecut, Signal Iduna avea 420 de contracte incheiate pe asigurari de sanatate

De obicei, produsele de asigurare de sanatate private ale companiilor de pe piata locala sunt structurate in pachete care acopera serviciile medicale cel mai des accesate de romani.

In functie de produsul de asigurare ales, cu o polita de asigurarea a sanatatii Eureko cuprinde servicii medicale precum:

• Analize, teste si proceduri medicale de diagnosticare;

• Vizite la medici specialisti si generalisti;

• Control anual preventiv;

• Servicii de call center dedicat;

• Spitalizare in unitatile membre ale retelei Eureko de furnizori de servicii medicale la nivel national sau international;

• Indemnizatii in caz de spitalizare in unitatile care nu se regasesc in reteaua Eureko.

Asigurarea Signal Klar se incheie pe o durata de un an si acopera investigatii precum:

• Control anual preventiv;

• Consultatii de specialitate la: medicina generala, medicina interna, oftalmologie, ORL, pediatrie, ginecologie;

• Investigatii paraclinice in cadrul specilitatilor medicale mai sus mentionate printre care: ecografie, radiografie, audiometrie, EKG;

• Analize de laborator;

• Tratamente gen: cauterizari, extractii corpi straini, injectii, aerosoli, toaleta locala plagi, mici interventii chirurgicale efectuate in clinica;

• Proceduri chirurgicale si spitalizare ca urmare a unei boli si/sau a unui accident;

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri