1 / 7

Bilant: Peste 24.300 de locuinte si garantii de 1 mld. euro

Programul guvernamental Prima Casa, mult asteptat de catre bancheri, clienti si dezvoltatori imobiliari, a demarat efectiv in vara anului trecut, insa bancile au inceput sa acorde credite in urma cu un an, pe 8 iulie 2009.

In total, au fost achizitionate 24.300 de locuinte pana in prezent prin programul Prima Casa, valoarea totala a garantiilor acordate de stat fiind de aproape 1 miliard de euro.

Prima Casa ofera numeroase sanse persoanelor care doresc sa isi achizitioneze prima locuinta. Acestea pot beneficia de o oferta de creditare la dobanzi sub nivelul pietei, de un avans de numai 5% si de garantia statului.

In cadrul programului Prima Casa – etapa 1, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat garantii pentru mai mult de 18.500 de locuinte, in valoare de aproximativ 770 milioane euro. Valoarea maxima a unui imprumut a fost de 57.000 de euro.

In etapa a doua a programului, care a demarat in februarie 2010, Fondul a acordat garantii pentru aproximativ 5.800 de locuinte, valoarea acestora fiind de circa 220 milioane euro, potrivit datelor obtinute de Wall-Street de la FNGCIMM.

Beneficiarii creditelor obtinute prin programul Prima Casa sunt cetatenii romani care nu detin in proprietate o locuinta (individual sau in comun) si nu au in derulare un credit ipotecar.

Comentati aici: V-ati cumparat o locuinta prin Prima Casa? Ce greutati ati intampinat? Care credeti ca sunt avantajele programului? Ce sfaturi aveti?


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri