1 / 5

Prima luna. Luna de acomodare

De la inceperea emiterii politelor de asigurare obligatorie a locuintelor - 15 iulie 2010 - a trecut o luna in care asiguratorii au fost nevoiti sa gaseasca solutii atat pentru problemele sistemului electronic de emitere a politelor, cat si pentru lipsa de informare a populatiei.

Chiar si asa, in ciuda tuturor dificultatilor si mai ales a celor de natura economica, inceperea emiterii de polite PAD (politele de asigurare obligatorie a locuintelor) a avut un efect de revigorare a pietei asigurarilor, dupa un prim semestru greu si care asteapta totodata o a doua jumatate de an cel putin la fel de grea, in contextul cresterii TVA si a scaderii veniturilor disponibile ale populatiei.

„Prima luna de emitere a politelor PAD a fost una buna, mai ales daca vorbim de perioada de concedii atat in ceea ce priveste populatia, cat si asiguratorii”, a spus Radu Mircea Popescu consilier in cadrul Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID).

Potrivit datelor furnizate Wall-Street.ro de catre PAID, pana la data de 10 august a.c. cele 13 societati membre ale PAID au emis circa 11.000 de polite PAD. Pe primul loc cu cele mai multe polite vandute se afla Astra Asigurari, urmata de Generali Asigurari in timp ce Ardaf se situeaza pe locul al treilea, potrivit reprezentantului PAID.

"A fost cu siguranta o provocare ca intr-un timp asa de scurt, sa finalizam pregatirile pentru un start bun. Ne-am bucurat insa ca am putut pune in practica un proiect atat de important, de interes si anvergura nationala si atat de mult asteptat, atat de noi ca asiguratori autorizati pentru incheierea acestei forme de asigurare, cat si de populatia Romaniei", a comentat Anca Babaneata, vicepresedinte Platinum Asigurari.

“Din punct de vedere al proiectului doar, am descrie prima luna de PAD ca o goana pentru a fi printre primele companii care implementeaza produsul la nivelul intregii retele de vanzare. Din punctul de vedere al companiei per ansamblu, am descrie luna iulie ca o luna relativ normala”, a spus la randul sau Mesut Yetiskul, director general in cadrul Credit Europe Asigurari (CEA), societate care in cursul lunii iulie a vandut 181 de astfel de polite.

Mai mult, spune Yetiskul, avand in vedere ca pentru prima saptamana a celei de-a doua luni CEA a vandut aproximativ acelasi numar de polite precum in intreaga luna anterioara, asteptarile companiei de crestere a portofoliului de polite PAD vandute in cea de-a doua luna este de aproximativ 300%.

„Ca orice inceput nu a fost deloc usor. Dificultatile au tinut de organizarea intregului proces, instructajul personalului propriu, a colaboratorilor si acomodarea acestora cu aplicatia electronica de emitere s.a.m.d.”, a declarat Catalin Chiriac (foto), chief underwriting officer in cadrul Euroins.

El este de parere ca aceasta prima luna a fost una de acomodare pentru toate partile implicate in piata in procesul de vanzare a politelor PAD.

“Inceputul a fost unul bun, cu mici impedimente din punct de vedere tehnic, dar peste care am reusit sa trecem”, spun reprezentantii Ardaf, societate care de la startul emiterii politelor si pana pe 12 august a incheiat un numar de 904 asigurari PAD.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri