1 / 4

Dominic Bruynseels, BCR: Rata la credit nu e o factura optionala

Doi ani de criza in Romania se traduc in bilanturile bancilor prin nenumarate credite neperformante si milioane de euro transformate peste noapte din profit in provizioane pentru imprumuturile clasificate ca pierdere.

Dominic Bruynseels, presedintele Bancii Comerciale Romane – cea mai mare institutie de credit de pe piata locala, sustine ca banca incearca sa isi ajute clientii care tntampina dificultati, dar in acelasi timp le reaminteste ca rata la credit nu este o factura optionala.

BCR reprezinta 25% din economia Romaniei si, prin urmare, daca clientii sunt afectati si noi suntem. Incercam sa ii spijinim sa treaca prin aceste vremuri dificile cu ajutorul restructurarilor de credite, […] dar vrem sa le reamintim oamenilor ca rata la credit nu este o factura optionala”, explica Dominic Bruynseels.

Seful BCR ii incurajeaza pe clientii bancilor sa se asigure ca facturile lor sunt platite, inclusiv cele la banci.

„Am incheiat contracte cu clienti in acelasi fel in care am incheiat si cu furnizorii de electricitate sau de alte servicii, iar facturile exista pentru a fi platite”, afirma el.

Bruynseels este foarte optimist fata de viitorul economiei romanesti, desi subliniaza ca sunt necesare anumite masuri, cum ar fi reforma agriculturii, implementarea unui sistem administrativ mai eficient si dezvoltarea infrastructurii.

Acest articol a fost publicat in Editia Speciala - Ce am invatat in primii doi ani de criza, primul proiect tiparit Wall-Street.ro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri