1 / 4

Cosmote: Gladiatorul vorbeste despre depasirea limitelor si atingerea scopurilor

Ei au ales sa impartaseasca pentru Wall-Street.ro cateva titluri care i-au ajutat sa ia decizii in procese de management, atat in cadrul companiilor de telecomunicatii in care activeaza in prezent, dar si in functii superioare din alte companii.

Directorul de marketing al Cosmote Romania, Costas Kapetanopoulos (foto), spune ca unul dintre autorii de carti care l-a inspirat este Stephen Covey. “Este unul dintre autorii care chiar au reusit sa transmita motivatia celorlalti si care vorbeste despre leadership pe baza unor principii si valori clare”.

El considera ca orice manager trebuie sa fi citit cel putin cateva carti de baza despre procesele de management si leadership, indiferent de autor sau limba. “Leadership-ul este o trasatura nativa, care poate fi, de asemenea, educata. Daca iti doresti o echipa, in primul rand trebuie sa ai abilitati de conducator. Apoi, stilul de management tine de fiecare in parte, nu exista un model ideal. Dar, atata timp cat obtii cele mai bune rezultate de la echipa ta si acestia lucreaza cu tine urmarind aceleasi obiective, te poti numi lider”, spune el.

Kapetanopoulos considera ca liderii din domeniul tehnologiei ar trebui sa citeasca intotdeauna, fiind “o nevoie primara sa lecturezi studii si cercetari legate de piata, tendinte si preferinte ale consumatorilor”.

Directorul de marketing al Cosmote Romania spune ca si in filme, chiar si cele care nu sunt in mod evident “despre business” poti gasi anumite elemente care sa te ajute in procesele de leadership. El apreciaza Gladiatorul, regizat de Ridley Scott, si Duminica, pierzi sau castigi, in regia lui Oliver Stone.

“Aceste filme vorbesc despre depasirea limitelor, atingerea scopurilor noastre indiferent de dificultatile infruntate, gasirea puterii si conducerea echipei tale catre succesul dorit. Le gasesc motivante pentru orice manager si consider ca, metaforic vorbind, multe situatii din aceste filme se pot aplica la viata noastra de zi cu zi”, spune Costas Kapetanopoulos.

In timpul liber, odata cu aparitia e-book-urilor, directorul de marketing lectureaza si invata multe despre diferite tari, culturi si obiceiuri. El apreciaza in mod special ghidurile de calatorie ale lui Thomas Cook.

O sursa de inspiratie pentru business o reprezinta si biografiile diferitelor personalitati, oameni care lasa sau au lasat in urma ceva marcant. “Viata este prea scurta pentru a invata cat mai multe doar prin experienta directa, asa ca incerc sa acumulez mai mult prin ochii oamenilor care fac diferenta si incercand sa invat din experienta lor”, incheie Kapetanopoulos.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri