1 / 6

Olimpiadele te invata sa gandesti creativ

Daniela Slavu are 38 de ani si este inginer in cadrul Centrului Global de Suport Tehnic al Microsoft Romania, filiala locala a celui mai mare producator de software la nivel mondial.

In copilarie isi dorea sa devina matematician, iar din clasa a VI-a si pana cand a absolvit liceul a participat la concursuri, olimpiade si tabere judetene de matematica. “Pasiunea pentru matematica este un “virus” cu care m-am molipsit de la profesorul meu din liceu, domnul Sfetoslav Cremarenco, de la care am invatat ca matematica este importanta fiindca te invata sa gandesti. Pe de alta parte, desi este flatant sa fii considerat un as intr-un anumit domeniu, cel mai mare avantaj al participarii la concursuri este felul in care ele modeleaza personalitatea si atitudinea. Pentru mine, mai mult sau mai putin constient, olimpiadele au facut parte din pregatirea pentru viata”.

De patru ori (in 1986, 1987, 1989, 1991) a ajuns in faza nationala a olimpiadei de matematica, iar in 1987 a obtinut mentiune in cadrul acestui concurs.

In 1990 a luat premiul intai la concursul regional Gheorghe Titeica (clasa a XI-a). De asemenea, a obtinut diferite premii si mentiuni la concursuri regionale si tabere de matematica, printre care si cele organizate de Gazeta Matematica.

In gimnaziu a mai participat la olimpiade de limba romana, iar in liceu la cele de fizica, la ambele discipline ajungand pana la faza judeteana.

Slavu afirma ca olimpiadele au invatat-o sa gandeasca creativ, sa depaseasca momentele dificile, sa lucreze in echipa si sa vrea mereu sa fie mai buna.

Insa faptul ca in facultate, multi dintre colegii ei au primit oferte de a lucra pentru companii cunoscute din strainatate sau burse complete de doctorat la universitati prestigioase din Statele Unite ale Americii sau din Europa, a facut sa se gandeasca sa plece din tara. “Am preferat sa raman pentru a fi aproape de familie, desi la momentul respectiv piata fortei de munca nu era foarte atractiva”.

A decis sa ramana in tara, odata cu angajarea in mai 2008 la Microsoft Romania, avand sansa de a evolua si ramane alaturi de familie.

Dintre cei aproximativ 350 de angajati ai Microsoft Romania aproximativ 30 sunt olimpici, potrivit datelor oferite de companie.

Vezi in slide-ul urmator cum arata palmaresul unui tanar de 27 de ani care lucreaza in prezent la Bitdefender.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri