1 / 11

Cel mai bun CEO din istorie?

Dintre cei 70 de manageri care au raspuns pentru articolele rubricii "Profil IT" in cei doi ani de la lansarea acesteia, 21 il prefera pe Steve Jobs, iar 23 admira brandul Apple.

De altfel, fostul CEO Apple este un exemplu pentru corporatiile din toata lumea, foarte multi competitori ori simpli utilizatori spunand despre acesta ca este vizionar, expert in marketing, carismatic, ba chiar cel mai bun CEO din lume.

De exemplu, celebra revista Harward Business Review l-a numit anul trecut cel mai bun director general la nivel mondial, iar Fortune i-a dat in 2009 titlul de CEO al deceniului.

Multi se intreaba daca Jobs l-ar fi putut detrona pe Jack Welch, fostul sef al General Electric, care in memoria colectiva a ramas ca cel mai bun CEO din istorie.

Pe de alta parte, Apple a ajuns anul acesta cel mai puternic brand din lume, devansand Google, dupa patru ani in care motorul de cautare american a condus clasamentul realizat de companie de cercetare Millward Brown Optimor.

Brandul era evaluat in primavara acestui an la 153,2 miliarde de dolari, in crestere cu 84% fata de anul trecut, majorarea fiind determinata de succesul tuturor produselor companiei, dar mai ales de lansarea tabletei iPad care a ajuns in scurt timp unul dintre cele mai bine vandute dispozitive din istorie.

Dupa ce in mai anul trecut Apple a detronat Microsoft, devenind cea mai mare companie tehnologica din lume, in august anul acesta compania a devenit pentru scurt timp Apple a ajuns cea mai valoroasa companie la nivel global, plasand gigantul energetic Exxon Mobil pe locul al doilea.

In prezent, compania are o capitalizare de 330,4 miliarde de dolari, iar valoarea unei actiuni Apple este de 370 de dolari.

Vedeti in slide-urile urmatoare ce cred managerii romani despre Steve Jobs.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri