1 / 6

Sony, doua tablete "iPad Killer"

Viitoarele tablete Sony bazate pe sistemul de operare Honeycomb, cu un singur ecran si respectiv ecran dublu, se vor numi Tablet S si Tablet P si vor avea preturi incepand cu 480 $ si respectiv 600 $, a anuntat joi compania, in cadrul targului tehnologic IFA de la Berlin.

Ca multi alti vendori, si Sony spera sa “stirbeasca” vanzarile Apple iPad si sa atraga o cota de piata cat mai mare, scrie PCWorld.com.

Tabletele Sony proplseaza acest segment de piata “la un nivel cu totul nou”, a sustinut Howard Stringer, presedinte si CEO al companiei asiatice.

“Nu conteaza cine o face primul, ci cine o face mai bine”, spune Stringer.

Sony sper ca factorul diferentiator sa fie continutul. Tablet S si P vor veni cu servicii de muzica si filme integrate. Tot la IFA, compania a anuntat ca va ingloba toate serviciile de continut sub brand-ul Sony Entertainment Network.

Tablet S si P sunt ambele certificate PlayStation, ceea ce inseamna ca posesorii vor putea sa joace primele generatii de jocuri pentru consola.

Tablet S are un ecran de 9,4 inci, partea superioara a tabletei fiind mai groasa decat cea inferioara. La punctul cel mai gros, tableta are 20,6 mm. Are procesor Nvidia Tegra 2 la 1 GHz.

Dupa cum deja este standard in industrie, tableta va veni in doua versiuni – doar cu WiFi sau si cu WiFi si cu 3G. Capacitatea de stocare este ori de 16 Gb ori de 32 Gb. Tableta permite carduri SD.

Versiunea WiFi va fi lansata pe piata in Europa la finalul lunii septembrie, in timp ce versiunea cu 3G va ajunge in noiembrie.

Cantarind 625 de grame, Tablet S cu WiFi si 3G este mai grea decat Samsung Galaxy Tab 10.1 si iPad 2, care cantaresc 565 g si respectiv 613 g.

Pe de alta parte, Tablet P este cea mai usoara, cantarind doar 372 grame. P este o tableta rabatabila, cu doua ecrane de 5,5 inci – arata “ca un Nintendo DS pe steroizi”. Tableta are acelasi procesor Nvidia Tegra 2 si va veni doar in versiunea WiFi cu 3G. Capacitatea de stocare este de doar 4 Gb dar poate fi extinsa printr-un card microSD. Tableta va fi disponibila incepand din noiembrie, conform Sony.

Ambele modele au camere frontale si pe spate de 0,3 MP si respectiv 5 MP.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri