Kevin Mitnick, hackerul care a intrat in serverele Pentagonului

Kevin Mitnick, hackerul care a intrat in serverele PentagonuluiKevin Mitnick a fost, la un moment dat, unul dintre cei mai cautati criminali din SUA dupa ce a patruns in serverele Pentagonului sau ale Digital Equipment Corp, potrivit Bloomberg.

Mitnick a transformat numeroasele sale arestari si incarcerari in celebritate. Acum, conduce compania Mitnick Security Consulting din statul Nevada si este si scriitor.

Ultima sa carte, “Ghost in the Wires”, relateaza faimoasele sale actiuni din perioada in care era hacker. Mitnick a fost totodata si subiectul “Takedown”, o carte despre vanatoarea de oameni - unde a fost si el prezent - de la mijlocul anilor `90.

Dupa eliberearea din inchisoare, Mitnick a ramas in atentia publicului prin diferitele evenimente, conferinte si sesiuni de autografe.

Surse info: Bloomberg.com

Foto
: wikipedia.org

Foto cover: theprisma.co.uk




George Hotz si problemele pricinuite Sony Corp

George Hotz si problemele pricinuite Sony CorpGeorge Hotz este un hacker in varsta de 22 ani, cunoscut pentru “patrunderea” in sistemul iPhone si al consolelor PlayStation 3, cea din urma conducand la o confruntare cu Sony, producatorul japonez de echipamente IT.

Compania l-a dat in judecata pe Hotz, fapt ce a condus la interzicerea acestuia de a mai folosi produsele companiei japoneze. De atunci, grupul de hackeri Anonymous a preluat “initiativa” tanarului de 22 ani si a continuat sa provoace atacuri impotriva Sony.

Hotz a fost mai tarziu angajat de Facebook.

Foto: wikipedia.org

Adrian Lamo, vinovat de spargerea serverelor cotidianului New York Times

Adrian Lamo, vinovat de spargerea serverelor cotidianului New York TimesAdrian Lamo a fost arestat in anul 2003 pentru spargerea retelei de calculatoare a The New York Times, adaugand numele sau intr-o lista de surse de experti, dar si pentru folosirea unui cont al ziarului pentru a desfasura activitati de cercetare. El a fost condamnat la arest la domiciliu.

Lamo a revenit in lumina reflectoarelor in 2010 cand a raportat autoritatilor americane ca un tanar soldat pe nume Bradley Manning ar fi scurs informatii guvernamentale pentru site-ul WikiLeaks.

Ulterior, Manning a fost acuzat de furnizarea ilegala de informatii, in timp ce Lamo a fost catalogat de unii colegi drept un tradator.

Foto: wikipedia.org


Robert Tappan Morris - primul atac cu un virus Worm

Robert Tappan Morris a cunoscut “succesul” in 1988, cand, ca absolvent al Universitatii Cornell, a declansat primul atac de tipul “worm” (vierme - n.r.) pe internet, provocand distrugerea a mii de computere.

Fiu al unui om de stiinta de la NSA (Agentia Nationala de Securitate - n.r.), Morris, a sustinut ca programul a fost un experiment de cercetare care a scapat de sub control.

Astfel, Morris a devenit prima persoana care a fost obligata sa plateasca o amenda de 10.000 dolari si obligat sa efectueze 400 ore de munca in folosul comunitatii, in conformitate cu legea anti-hacking din Statele Unite.

In prezent, Robert Tappan Morris este profesor de stiinte tehnologice la Institutul de tehnologie din Massachusetts.

Foto: wikipedia.org

Max Butler, condamnat la 13 ani de inchisoare pentru furtul de carti de credit

Max Butler, condamnat la 13 ani de inchisoare pentru furtul de carti de creditMax Butler este un fost informator FBI, care a operat cu un card de credit furat actiuni pe un site numit CardersMarket. Este cunoscut in mediul online si ca „Omul de gheata” pentru ca a creat cea mai mare operatiune cibernetica prin care a inselat mii de utilizatori, fugind mai apoi de acasa, din San Francisco.

Prin folosirea de carduri furate din magazinele de vanzare cu amanuntul, Butler a fost condamnat la 13 ani de inchisoare pentru furtul a doua milioane de carti de credit care au fost utilizate pentru cumparaturi in valoare de 86 milioane de dolari.

Foto: wired.com

Michael Lynn si razboiul cu Cisco

Michael Lynn si razboiul cu CiscoMichael Lynn a devenit cunoscut publicului larg in 2005, cand Cisco Systems Inc a incercat sa cenzureze o prezentare a acestuia prin care ar fi scos la iveala vulnerabilitatile de software care ar fi permis doritorilor sa preia informatiile routerelor dezvoltate de compania americana.

Cisco a amenintat cu proces, motiv pentru care a dispus sa rupa 20 de pagini din programul de securitate Black Hat, dar si de a distruge 2.000 de CD-uri care contin informatii despre acea prezentare.

Dupa ce a renuntat la jobul sau, Michael Lynn s-a angajat la rivala grupului Cisco, Juniper Networks Inc. ca inginer sef.

Foto: wikipedia.org

Albert Gonzalez, 20 de ani de inchisoare pentru cel mai mare furt de identitate din istorie

Albert Gonzalez, 20 de ani de inchisoare pentru cel mai mare furt de identitate din istorieAlbert Gonzalez este un fost informator al Servicilor Secrete din SUA, condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru ceea ce autoritatile numesc cel mai mare furt de identitate din istoria Statelor Unite.

Gonzales a fost condamnat pentru ca facea parte dintr-un grup international de criminalisti care au furat datele a 40 de milioane de carduri de credit ale clientilor unor lanturi de magazine precum TJX Cos, Office Max sau BJ’s Wholesale Club.

Ulterior, peste un milion de dolari cash au fost gasiti ingropati intr-un butoi din curtea parintilor sai.

Foto: wikipedia.org

Kevin Poulsen, jurnalistul de top

Kevin Poulsen, jurnalistul de topKevin Poulsen, acum in varsta de 47 ani, este un hacker condamnat pentru ca s-a transformat intr-un jurnalist de securitate de top. El este autorul “Kingpin”, o carte despre operatiunea lui Max Butler din CardersMarket si este redactor in cadrul publicatiei Wired.com.

Specialitatea lui Poulsen a fost patrunderea in retelele de telefonie mobila. Intr-unul din episoadele sale, “a comandat” ca toate liniile telefonice care sunau la un post de radio din Los Angeles sa fie castigatorii unui automobil Porsche.

Polusen a ispasit o pedeapsa de peste 5 ani la inchisoare.

Foto: anyten.com

Steve Wozniak si Steve Jobs, creierele din spatele Apple

Steve Wozniak si Steve Jobs, creierele din spatele AppleCofondatorii Apple, Steve Wozniak si Steve Jobs obisnuiau sa hackuiasca telefoanele, facand in asa fel incat sa poata realiza apeluri gratuite oriunde si oricand.

Jobs, supranumit si „Oaf Tobark” si Wozniak - care a luat numele de „Berkeley Blue”, au vandut „cutiile albastre” folosite pentru a patrunde in telefon pana cand acestia au fost jefuiti sub amenintarea unei arme intr-o parcare a unei pizzerii din Silicon Valley.

Steve Jobs, care a murit in toamna anului trecut, spunea ca experienta de hacker a fost un precusor pentru crearea Apple.

Steve Wozniak lucreaza in prezent la Fusion-io, o companie producatoare de memorii pentru calculatoare din Salt Lake City.

Foto: rideitdown.com