Patul plutitor

Patul plutitorUn tanar de 19 ani a creat un pat care leviteaza. Tehnologia, pe baza de magneti, permite unui pat normal sa pluteasca deasupra solului putand mentine un corp uman de pana la 110 kg. El a pozitionat cinci magneti pe sol si cinci, cu pol opus, pe tabliile patului.

Posibil leac pentru cancer

Posibil leac pentru cancerAngela Zhang, elev de 17 ani, si-a imaginat o noua tehnica ce poate fi folosita pentru a contracara cancerul. Ideea ei a castigat 100.000 de dolari la concursul de tehnologie Math, Science & Technology sponsorizat de Siemens. Tanara considera ca nanoparticulele de oxizi din aur si fier pot functiona, administrati corect, ca un catalizator impotriva cancerului, atacand direct celulele stem.

Un profesor al Universitatii Stanford i-a fost mentor Angelei pe parcursul celor peste 1.000 de ore petrecute de aceasta in incercarea de a-si demonstra teoria. Tanara vrea, dupa terminarea liceului, sa urmeze cursuri de chimie si anatomie



Lego spre Luna

Lego spre LunaUn pas mic pentru Lego-man, un pas urias pentru toate pisele Lego. Mathew Ho si Asad Muhammad din Canada au trimis o piesa Lego acolo unde nu a mai ajuns niciuna – in atmosfera terestra. Tinerii de 17 ani au atasat o camera video balonului cu heliu construit de ei, pentru a documenta “excursia” micului astronaut din Lego.

Balonul a ajuns pana la altitudinea de 24 de kilometri apoi micul astronaut a fost parasutat printr-un sistem automat, aterizand cu succes. Astronautul Lego a fost urmarit prin GPS.

Computer functional construit intr-un joc

Computer functional construit intr-un jocUn tanar de 16 ani a creat un computer functional din instrumente si obiecte gasite in jocul Minecraft. Jocul iti permite sa creezi orice iti imaginezi folosindu-te de roci de diferite forme. Tanarul jucator a utilizat tehnici complicate pentru a crea un computer gigant, o tastatura enorma si un ecran 3d. Mai mult, computerul poate realiza calcule matematice de baza.



Viata ca in filme SF

Viata ca in filme SFInspirat de serialul TV Battlestar Galactiva, cinci elevi de liceu au realizat o replica a propriei navete Viper pentru a simula zborul in spatiul cosmic. Ei au montat fuselajul unui avion vechi, de mici dimensiuni, pe o platforma ce poate fi teleghidata si care se roteste la 360 de grade. Folosind fonduri de la Kickstarter, au reusit sa prezinte inventia la un targ de profil unde s-a bucurat de succes.



Leac pentru sughituri

Leac pentru sughituriIn sfarsit, un leac pentru sughituri. Mallory Kievman, 13 ani, a realizat bomboane pe bat care, spune ea, opresc sughiturile. Hiccupops, asa cum sunt numite, au fost dezvoltate dupa batrana metoda “incearca, greseste, incearca din nou”. Mallory a incercat peste 100 de combinatii pana sa ajunga la formula potrivita – contine si un strop de otet, pe langa zahar sau mar.

Tanara a primit premiu pentru inovatie la Connecticut Invention Convention, primavara trecuta. Ca urmare, inventia i-a fost patentata in numele ei. Bomboana va intra in productie vara aceasta.

Gaming in garaj

Gaming in garajDaca e sa ai un singur client, Nirvan Mullick este cel potrivit. Scurtul sau clip Caine’s Arcade a atras jucatori si suporteri la jocul sau stil arcade din carton.

Caine, 9 ani, a petrecut intreaga vara realizand conceptul pentru joc – a construit chiar si un brat mecanic, in garajul tatalui sau. Apoi, in fiecare weekend, si-a asteptat prietenii si jucatori de peste tot pentru lumea aventurilor inventata de el. Datorita inventiei si filmului tanarul a strans de pe Internet fonduri de sustinere ce totalizeaza peste 142.000 de dolari.