Localizarea produselor

Localizarea produselorOricine are un smartphone poate afla imediat unde se afla un anumit produs pe rafturi. Poti de asemenea sa faci trasee programate prin magazin, pentru a economisi timp. Deja exista o aplicatie pentru shopping in marile centre comerciale, disponibil insa exclusiv pentru un numar limitat de hipermarketuri din SUA, conform Mashable.

Cumperi o cafea proaspata

Cumperi o cafea proaspataCinci sute de kioskuri de facut cafea in timpuri record au fost deja introduse in hipermarketuri din SUA. Diferenta majora fata de automatele ce exista si in Romania este aceea ca Rubi kioskurile, cum sunt numite, macina boabele de cafea pe loc, din boabe intregi si proaspete, fara chimicale si adaos excesiv de apa. O astfel de cafea, aburinda, costa 1 dolar.

Scanarea codurilor de bare si plata pe loc

Scanarea codurilor de bare si plata pe locAplicatiile mobile universale permit utilizatorilor sa scaneze codurile de bare ale produselor si, imediat cum le-au scanat, pot achita prin card de credit direct de pe mobil. Practic, in acest fel, nu va fi necesar sa stai la coada pentru a putea pleca cu produsele. Factura o primesti pe mail.

Alertarea managerilor cand mai trebuie casieri

Alertarea managerilor cand mai trebuie casieriSupermarketul Kroger a introdus un sistem numit QueVision care numara cati oameni intra si ies din magazin prin intermediul unor senzuri ce detecteaza caldura corpurilor umane. Totodata, sistemul identifica cati clienti stau la cozi intr-o anumita perioada si, in functie de aglomeratie, managementul este alertat daca mai sunt necesari casieri pentru a reduce timpul de asteptare al clientilor.

Aplicatii mobile in supermarketuri

Aplicatii mobile in supermarketuriMai multe lanturi de magazine din SUA au introdus deja aplicatii personalizate pentru cumparatorii ce detin smartphone-uri. Acestea permit scanarea codurilor de bare pe un produs in mod automat si plasarea acestuia in cosul de cumparaturi, includ retete utile, forwardarea produselor catre cunostinte si alte facilitati, cum ar fi un localizator GPS sau harta a locurilor de parcare.

Carucioare de cumparaturi pentru copii

Carucioare de cumparaturi pentru copiiEsti vreodata exasperat(a) de faptul ca trebuie sa iti tii ocupati copiii cat timp esti la cumparaturi? Lantul de supermarketuri King Soopers din SUA a introdus in magazine carucioare ce imita masinile care au si ecrane video incorporate pe care ruleaza desene animate si reclame la produse pentru copii.

Premii in motorina

Premii in motorinaMai multe supermarketuri de peste Ocean isi rasplatesc clientii cu discounturi la combustibili in functie de cat cheltuiesc in magazine. De exemplu, Stop & Shop ofera 0,10$/galon la Shell pentru fiecare 100$ cheltuiti in magazin. Alte supermarketuri si hipermarketuri au introdus reduceri chiar si mai mari, de 0,50 dolari/galon.

Scanarea fara coduri de bara

Scanarea fara coduri de baraToshiba a creat un nou scaner care recunoaste orice produs din magazin, acest lucru inseamnand ca codurile de bara nu sunt necesare. Scanerul foloseste un sistem de recunoastere a culorilor si formelor, inclusiv a fructelor si legumelor, precum si variatiuni ale acestora.

Checkout automat

Checkout automatLantul de aprozare Coles lucreaza cu IBM pentru a instala taguri pe produsele din magazin, acestea fiind scanate automat cand iesi din magazin si plata realizandu-se instant de pe cardul de credit. Acest lucru chiar ca ar duce la scaderea timpului acordat cumparaturilor!