1 / 5

Sindromul vibratiilor

Conform unui studiu publicat in ianuarie de PLoS ONE, oamenii dependenti de internet ar putea experimenta schimbari chimicale la nivelul creierului similare cu cele ale unui om dependent de alcool sau droguri. Si nu vorbim aici doar de internet, ci si de alte forme ale tehnologiei de care ne lasam atrasi zi de zi.

Ti se intampla des sa duci mana la telefon si sa-l simti vibrand, ulterior dandu-ti seama ca doar ti s-a parut? Acesta ar putea fi numit “sindromul vibratiilor”, la extreme oamenii imaginandu-si ca pot simti telefonul, chiar daca este dat pe mute, chiar si de la distanta.

Sindromul poate fi comparat, in anumite limite, cu halucinatiile unui pacient caruia i-a fost amputat un membru sa simta in continuare ca si cum l-ar avea. In mod similar, cei ce sufera de sindromul vibratiilor simt terminalele mobile ca extensii ale corpului lor.

Conform cartii lui Larry Rosen, iDisorder, dintre cei ce depind de terminale mobile experimenteaza sindromul vibratiilor. Este o “boala” comuna si poti scapa de ea relativ usor, conform unui studiu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri