Amazon Kindle DX

Amazon Kindle DXAmazon a retras discret de pe piata e-reader-ul Kindle DX, cel mai mare cititor de carti pe care l-au lansat pana acum. Dispozitivul, cu un ecran de 9,7 inch, era destinat in principal studentilor. Desi producatorul nu a explicat motivul, este posibil ca vanzarile slabe sa fi fost un factor decisiv.

Apple MacBook White

Apple MacBook WhiteDesi ciclul de viata al MacBook in varianta alba s-a incheiat anul trecut, 2012 a fost anul in care Apple a spus “stop” productiei portabilului. Popular in randul studentilor, MacBook-ul alb a reprezentat una dintre solutiile accesibile pentru utilizatorii Apple inca din 2006.

Dell Venue/Venue Pro

Dell Venue/Venue ProDell anunta in luna decembrie a acestui an ca va parasi piata smartphone-urilor, desi cu numai cateva luni in urma lansa pe piata seria “Venue” de telefoane inteligente echipate cu Windows Mobile. Dupa ce s-au confruntat cu mai multe probleme tehnice, producatorul american a decis sa puna capat lansarii de produse pe segmentul smartphone-urilor.

Apple iPad 3

Apple iPad 3Considerata de foarte multi drept o strategie controversata, decizia Apple de a lansa la numai sase luni o noua tableta in locul iPad 3 a starnit reactii diverse, mai ales prin prezentarea unui dispozitiv de dimensiuni mai reduse – fata de cum isi obisnuise compania americana utilizatorii. In fata celei de-a patra generatii de tablete, iPad 3 a devenit deja invechit.

Logitech Squeezebox

Logitech SqueezeboxIn 2012, producatorul elvetian de echipamente periferice Logitech a pun punct productiei platformei de muzica Squeezebox, compania inlocuind dispozitivul cu un serviciu denumit UE Smart Radio pentru care utilizatorii pot opta in cazul in care isi doresc un upgrade.

Apple iPhone 3GS

Apple iPhone 3GSA treia generatie iPhone, lansata in 2009, a ramas in productie pana in 2012. In momentul in care compania americana a anuntat lansarea iPhone 5, smartphone-ul 3GS a fost retras de pe piata.

Motorola Webtop

Motorola WebtopWebtop a fost o creatie a Motorola intre un produs software si dispozitiv hardware care permitea telefoanelor sa fie conectate intr-un dock si sa poata fi folosit pe un laptop. Cu un pret mult prea mare si o functionalitate foarte nisata, productia Webtop a Motorola a fost oprita in 2012.

Apple Macbook Pro 17 inch

Apple Macbook Pro 17 inchPrezentat pentru prima data in 2003, cel mai mare dispozitiv Apple din seria de portabile a fost scos din productie la mijlocul anului 2012 lasand locul variantelor de 13 si de 15 inch pe piata.

Asus Eee PC

Asus Eee PCConsiderat la un moment dat un inovator al conceptului de portabil, Asus va renunta la productia netbook-urilor Eee PC pentru a se concentra pe tablete.

Google Nexus Q

Google Nexus QConsiderat a fi primul “social media streamer”, Google Nexus Q nu a ajuns pe piata in 2012 desi initial a fost programat sa fie lansat in acest an. Chiar si asa, reprezentantii Google au decis pregatirea si imbunatatirea dispozitivului in 2013 cand ar urma sa fie lansat intr-o versiune adaptata la cerintele momentului.