10. Singapore

10. SingaporeCu o medie a vitezei de 30,7 MB/sec., Singapore “a prins” locul 10, viteza fiind dubla fata de media globala situata la 15,9 MB/sec.

Datorita acestei viteze, Singapore reprezinta un “HUB tehnologic”.

9. Israel

9. IsraelCultura start-up-urilor si viteza la Internet merg mana in mana. De aceea nu surprinde faptul ca Israel a intrat in lista. Viteza medie este de 30,9 MB/sec. O conectivitate buna, pentru persoane foarte tehnice. Un studiu recent al Startup Genome a scos in evidenta ca Tel Aviv este cel mai bun loc pentru start-up-uri dupa Silicon Valley.

8. Bulgaria

8. BulgariaCu taxele sale reduse si forta de munca ieftina, Bulgaria se marketeaza ca fiind o destinatie atractiva pentru companii globale si investitori. Viteza medie a Internetului este de 32,1 Mb/sec, in crestere cu 15% comparat cu trimestrul anterior.

7. Elvetia

7. ElvetiaUn centru pentru industriile financiare, Elvetia are o viteza a Internetului de 32,4 MB/sec. Comparativ, SUA are o viteza a Internetului medie de 29,6 MB/sec.

6. Belgia

6. BelgiaViteza medie a Internetului din Belgia este de 32,7 MB/sec. La aceasta viteza poti downloada un film in circa 6 minute.

5. Romania

5. RomaniaRomania este una dintre tarile cunoscute pentru viteza la Internet. Cu o viteza medie de 37,4 MB/sec a ratat locul 4 cu doar o zecime de megabit/sec.

4. Lituania

4. LituaniaAtunci cand te gandesti la cele mai dezvoltate tari din punct de vedere tehnologic, probabil nu te gandesti la Lituania. Dar Internetul broadband din aceasta tara atinge o viteza medie de 37,5 MB/sec.

3. Japonia

3. JaponiaIndustria electronica din Japonia, desi pierde teren, este compensata de cea telecom. Guvernul Japoniei a pus prioritate pe dezvoltarea Internetului si acest lucru se vede – viteza medie la Internet este de 42,2 MB/sec.

2. Coreea de Sud

2. Coreea de SudDaca in Coreea de Nord Internetul este interzis, lucrurile stau diametral opus in Coreea de Sud unde jocurile online sunt considerate “sport national”. Viteza medie a Internetului este de 48,4 MB/sec. Cetatenii din Seoul pot avea Internet la 100 Mbps cu 31,9 dolari/luna.

1. Hong Kong

1. Hong KongCu densitatea foarte mare a populatiei si suport guvernamental puternic, accesul la Internet in Hong Kong este extrem de rapid. Vitezele medii in Hong Kong sunt de 54,1 Mb/sec si poti downloada un film in circa 4 minute.