Set-top boxurile vor fi de baza

Set-top boxurile vor fi de bazaFie ca este vorba despre Apple TV, Google TV sau orice alt suport care primeste semnal digital prin Internet, set-top boxurile vor reprezenta viitorul in industria televiziunii.

Avand dimeniuni extrem de reduse, de marimea unui hard disk extern, set-top box-urile vor putea fi considerate in viitorul apropiat “creierul” din spatele televizoarelor inteligente.

Practic, un set-top box (STB) este un dispozitiv care permite folosirea televizorului drept o interfata intre utilizator si Internet care permite acestuia sa primeasca si sa decodeze semnale video digitale (DTV).

Asta deoarece vor avea o multitudine de optiuni si facilitati, cea mai importanta dintre acestea fiind si posibilitatea de a le conecta direct la Internet si prin intermediul carora vor putea fi urmarite emisiunile preferate sau rulate aplicatiile dorite la o calitate foarte buna.


Adio cablu TV

Adio cablu TVAnalistii din piata sustin ca vom spune adio cablului TV, asta deoarece prin intermediul aplicatiilor si set-top boxurilor nu va fi nevoie decat de o conexiune la Internet, iar tehnologia wireless va scuti utilizatorii de firele extrem de inestetice din locuinta.

Serviciile de acest gen, precum Google TV, Apple TV dar si Roku (VIDEO) fac tot posibilul ca prin intermediul Internetului sa obtina aceeasi calitate ca cea receptionata prin cablu digital, dar la un cost mult mai mic.

In momentul in care aceste set-top box-uri vor deveni accesibile si la noi, fiind optimizate pentru regiunea tarii noastre, iar serviciile de Internet vor acoperi si mai mult din suprafata Romaniei si vor fi mai performante, cablul TV traditional isi va incheia ciclul de viata, asa cum a inceput, incet, dar sigur, sa o faca si in tarile mai dezvoltate tehnologic.

Aplicatiile si telecomenzile inteligente se perfectioneaza continuu

O problema de care multi utilizatori ai Smart TV-urilor s-au plans este reprezentata de dificultatea cu care pot fi accesate unele canale, precum si navigarea pe anumite aplicatii precum YouTube sau Facebook.

Un prin pas in acest sens l-au facut cei de la Time Warner Cable care au dezvoltat o aplicatie speciala pentru set-top box-ul Roku (aplicatie disponibila si pentru iPad si iPhone). In acest caz a fost imbunatatita interfata, care inlocuieste numerele canalelor cu denumirea programelor care ruleaza, iar conexiunea a fost mult imbunatatita facand experienta din fata televizorului mult mai buna.

Totodata, telecomenzile clasice vor fi inlocuite de dispozitive inteligente care vor avea un rol mult mai diversificat. Asa cum telefoanele mobile au fost inlocuite de smartphone-uri si tablete, telecomenzile traditionale se vor schimba radical in urmatorii ani.