1. Mult mai usor sa decizi daca merita sa raspunzi pe retele sociale

1. Mult mai usor sa decizi daca merita sa raspunzi pe retele socialeApple, Samsung si Google ar putea lansa in viitorul apropiat propriile modele de ceasuri de mana inteligente, cu sisteme de operare. Surse din piata spun ca Apple are circa 100 de oameni care lucreaza exclusiv la acest proiect. Iata cinci motive pentru care ceasurile de mana inteligente s-ar putea dovedi urmatoarea mare inovatie, scrie LaptopMag.com.

1. Mult mai usor sa decizi daca merita sa raspunzi pe retele sociale

Fiecare notificare de pe retele sociale sau SMS-uri te fac sa scoti din buzunar mobilul, sa-l deblochezi, pentru a fi apoi dezamagit: doar o noua invitatie sa te alaturi unui joc anonim de pe Facebook.

Practic, dintr-o simpla miscare a mainii, vei putea sa iti dai seama daca respectivul mesaj merita luat in considerare sau nu. Cu toate acestea, va fi extrem de important pentru producatorii de ceasuri sa realizeze filtre de alerte, pentru a nu fi inundat de ele.

2. Un ceas inteligent, o viata mai sanatoasa

2. Un ceas inteligent, o viata mai sanatoasaDeja sunt notorii ceasurile pentru sportivi (similare cu cele de la Nike), ce masoara distantele parcurse sau pulsul. Multe dintre ele sunt insa masive, incomode chiar.

Ceasurile inteligente ale viitorului vor avea, cel mai probabil, un design futuristic, implementand multe optiuni utile sportivilor – pedometru, consum de calorii, activitati cardiace.

3. Iti vor putea extinde bateria telefonului

3. Iti vor putea extinde bateria telefonuluiMajoritatea smart watch-urilor folosesc standardul 4.0, o tehnologie ce consuma foarte putina energie. Pe masura ce ecranele smartphone-urilor devin mai mari si mai luminoase, clientii vor cauta noi modalitati de a economisi bateriile/incarcare. Vei folosi ceasul de la mana pentru activitati care in mod normal ar necesita deschiderea smartphone-ului.

4. Comenzile vocale vor fi importante

4. Comenzile vocale vor fi importanteInteligente artificiale precum Siri, in cazul Apple sau Samsung S Voice vor putea fi implementate in smart watch. Poti astfel sa intrebi ceasul adrese, sa aflii unde esti sau chiar sa scrii mesaje scurte, vocale.

5. Ceasurile inteligente, mai discrete ca smartphone-urile

5. Ceasurile inteligente, mai discrete ca smartphone-urileEsti intr-o intalnire sau intr-un restaurant si vrei sa te uiti, rapid si discret, in casuta ta de mail. Fara a scoate telefonul de 5 inci sau, mai evident, tableta, vei putea sa te uiti pe ceas sa vezi daca ai primit noi mesaje. Per total, poti fi mai discret cand vine vorba de activitati de acest fel.