1. Aplicatia de harti a Apple

1. Aplicatia de harti a AppleEste inevitabil insa ca intre noutati sa se strecoare si esecuri. Si au fost cateva. In slide-urile urmatoare, top 7 esecuri ale anului precedent, din care companiile poate vor invata in 2013. Ramane de vazut.

1. Aplicatia de harti a Apple

Multi dintre clientii Apple nu au ezitat sa faca update-ul la iOS 6, renuntand la hartile Google in favoarea celor ale concurentului. Plangerile nu au intarziat sa apara, erorile hartilor fiind, multe dintre ele, chiar hilare (poduri prabusite sau care dispar in neant). Abunda, de asemenea, adrese gresite.

Apple si-a cerut scuze pentru erori si chiar a recomandat alternative. Tim Cook, CEO-ul companiei, a spus poate cel mai bine: “am dat-o in bara”.


2. Inceput prost pentru Windows 8

2. Inceput prost pentru Windows 8Dupa ce Microsoft a lansat un preview al anticipatului Windows 8, utilizatorii au fost dezamagiti sa observe ca, desi interfata desktop era identica cu Windows 7, lipseste butonul de Start. Microsoft a inlocuit meniul cu un shortcut la ecranul de Start, ceea ce inseamna ca utilizatorii sunt fortati sa iasa din sistemul desktop pentru a lansa o aplicatie care i-ar putea duce inapoi la desktop.

Vestea buna este ca, intre timp, terti dezvoltatori au inceput sa remedieze aceasta problema.

3. Cel mai sexist mesaj pe Twitter

3. Cel mai sexist mesaj pe TwitterLa editia Computex din Taiwan, ASUS a dat pe Twitter o imagine cu Transformer AIO cu captura “Spatele arata bine. Este si cazul noului Transformer AIO”. Problema este ca in fotografie apare spatele unei femei care prezenta noul Transformer.

Dupa ce compania a fost criticata pe scara larga, ASUS a sters tweet-ul. Apoi marketingul companiei si-a cerut scuze, dand insa vina pe o terta parte care are acces la conturile de social media ale companiei. Totodata ASUS a trimis un tweet prin care isi cereau scuze, dar, asa cum se intampla in social media, aceste actiuni nu au oprit buzz-ul negativ.

4. Premiul pentru IPO nereusit Facebook

Desi IPO-ul Facebook a fost, initial, un record in industria tehnologica, atragand peste 16 miliarde de dolari, a devenit rapid esecul decadei. In mai, cand Facebook s-a listat la bursa, pretul a fost setat la 38 $, in timp ce compania era evaluata la 104 mld. dolari. La doua saptamani mai tarziu, actiunile Facebook scazusera la 26,90 $.

Actiunile companiei au continuat sa scada si in prima parte a anului curent, intrand insa in ultima perioada pe crestere datorita modificarileo aduse retelei sociale, in special pe partea de mobile.

5. Acer Aspire S5 Ultrabook usita pentru porturi

Aspire S5 a fost cel mai subtire Ultrabook la debutul sau, dar pentru a fi atat de “zvelt” Acer a implementat o usita de acces la port-urile Ultrabook-ului. Un buton dedicat ridica si cobora drawbridge-ul, acest lucru ducand la un zgomot suparator. Mai rau, port-urile erau negre, facand inserarea cablurilor dificila.

6. Promisiuni incalcate BlackBerry 10

BlackBerry 10 si noul sistem de operare a fost amanat de mai multe ori in 2012, intr-o perioada in care acest lucru era de evitat. Practic, Research in Motion a pierdut mult teren in fata competitiei si amanarea pe termen (practic) nedefinit a noului sistem de operare a fost o eroare.

Imediat dupa anuntul ca va intarzia lansarea produsului pana in primul trimestru al anului curent, compania a concediat 5.000 de oameni.

7. Microsoft Surface si tastatura (ne)inclusa in pret

7. Microsoft Surface si tastatura (ne)inclusa in pretAtunci cand primele reclame cu Microsoft Surface au aparut, privitorii erau incantati de Touch Cover-ul produsului. Era colorata frumos si se lipea magnetic de tableta, fiind usor sa tastezi pe ea.

Majoritatea considera ca tastatura va veni impreuna cu tableta, fara a plati ceva suplimentar. Au presupus gresit. Touch Cover este o achizitie separata, si una destul de scumpa – circa 120 de dolari.