Vasul de WC

Vasul de WCDesi de cele mai multe ori vasul de WC poate fi considerat un focar de bacterii, pe acesta se afla in jur de 1201 microorganisme per inch patrat (1 inch = 2,54 cm), de peste 20 de ori mai putin decat pe un telefon mobil.

Foto: made-in-china.com

Masa din bucatarie

Masa din bucatarieMasa din bucatarie este un loc cu de pana la 14 ori mai curat decat propriul telefon mobil. Aici a fost identificat un numar de 1736 de bacterii per inch patrat.

Foto: mydirtykitchenfloor.blogspot.com

Bolul de mancare al animalului de companie

Bolul de mancare al animalului de companiePe bolul de mancare al animalului de companie au fost identificate circa 2110 bacterii per inch patrat, de aproape 12 ori mai putine microorganisme decat au fost gasite pe un smartphone/telefon mobil.

Foto: petprosservices.com


Display cu touchscreen

Display cu touchscreenUn display cu touchscreen amplasat intr-un spatiu public a inregistrat aproximativ 4500 de bacterii pe inch patrat, conform cercetarii comandate de Mashable.com, de peste 5 ori mai putin decat au fost inregistrate pe un telefon mobil.

Foto: kekeran.com

Clanta de la usa

Clanta de la usaClanta de la o usa amplasata intr-un spatiu public (firma/insitutitie) a inregistrat un numar de 8643 de bacterii per inch patrat, ceea ce inseamna aproape de trei ori mai putine decat numarul disponibil pe un telefon mobil/smartphone.

Foto: fridnet.com

Telefonul mobil / smartphone-ul

Telefonul mobil / smartphone-ulTelefonul mobil/smartphone-ul pe care il folosim in fiecare zi este cel mai murdar dispozitiv cu care intram in contact.

Conform Mashable.com, pe un terminal mobil se afla nici mai mult nici mai putin de 25.107 bacterii per inch patrat.

In acest caz, medicii recomanda spalatul cat mai des pe maini dupa utilizarea telefonului mobil si evitarea contactului cu ochii sau gura. Este indicat ca utilizatorii unor astfel de device-uri sa efectueze cel putin o data pe saptamana o curatare a terminalului mobil cu un servetel/spray antibacterian.

Sursa foto: captura earthtimes.org