1 / 11

1. Cat timp dureaza realizarea unui joc

Mihai Sfrijan, Head of Studio King Bucuresti: Timpul alocat dezvoltarii unui titlu, din momentul in care punem planul pe hartie si pana il lansam pe platforma Facebook, difera in functie de specificul fiecarui joc si de problemele intampinate pe parcurs. Preferam sa lucram mai mult la un titlu si sa ne asiguram ca versiunea lansata functioneaza fara probleme, decat sa ne grabim sa lansam un produs cu probleme care ne-ar face sa pierdem utilizatorii.In medie, dureaza intre 6 si 9 luni. Iar dupa lansare continuam sa lucram la dezvoltarea de noi niveluri si imbunatatirea experientei de joc.

Ioan Manea, producer Assassin’s Creed Black Flag - Ubisoft: Depinde foarte mult de joc. Sunt jocuri mai „mici”, care se fac intr-un an, si jocuri mai mari care dureaza si 5 ani sa fie produse.
In general, un joc important, gen Assassin’s Creed, dureaza in jur de 3 ani sa fie produs si scos pe piata.

George Lemnaru, antreprenor in industria jocurilor video: Depinde de foarte multe variabile. Conteaza foarte mult si tipul jocului: de exemplu un joc pentru PC poate lua cativa ani de dezvoltare si o echipa de zeci de dezvoltatori. De asemenea depinde foarte mult si de stilul de lucru: daca aplici Lean Development si scopul tau este sa testezi ideea jocului atunci 2 oameni pot crea un prototip intr-o saptamana.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri