1 / 4

Sony si mult asteptatul Xperia Z1

Japonezii de la Sony s-au tinut si in acest an de cuvant si au prezentat publicului larg unul dintre cele mai asteptate smartphone-uri ale momentului, Xperia Z1.

Dupa nenumarate zvonuri legate de succesorul lui Xperia Z, noul smartphone prezentat de Sony la Berlin promite sa fie cel mai bun “camcorder” smartphone de pe piata.

Punctul forte al telefonului este camera foto, a carei rezolutie se ridica la 20,7MP, cu LED Flash incorporat si un senzor cu marime de 1/2.3”, o caracteristica ce transforma smartphone-ul intr-un adevarat aparat de fotografiat compact.

Sony a decis insa ca pe noul smartphone sa nu introduca si optiunea de inregistrare 4K, disponibila insa in acest an pe un smarphone care urmeaza sa fie prezentat de Acer la IFA Berlin.

Xperia Z1 dispune de un ecran capacitiv de 16 milioane de culori, cu o dimensiune de 5 inch, rezolutie Full HD si o densitate a numarul de pixeli de 441 ppi.

Desi are aceeasi dimensiune cu Galaxy S4, varful de gama al Samsung lansat pe piata in luna martie, Xperia Z1 este cu 40 de grame mai greu, cantarind 170 de grame.

Pe partea de echipare, noul smartphone aduce un procesor quad-core de 2,2 GHz, 2GB memorie RAM si un spatiu de stocare de 16GB.

Xperia Z1 este de asemenea rezistent la apa.

Sony va pune in vanzare noul produs cel mai probabil pana la inceputul lunii octombrie, iar pretul vehiculat, fara conectare, va fi de circa 550 de euro.

Camerele foto QX10 si QX100

Noile modele de camere foto CyberShot QX10 si QX100, prezentate de Sony la IFA Berlin introduc un nou concept pe piata echipamentelor digitale de fotografiere. Cele doua modele transforma practic smartphone-ul intr-o camera foto mult mai performanta.

Ele se pot conecta prin wireless cu smartphone-ul personal oferind facilitatea unui zoom optic mai bun, a unui stabilizator optic mai performant si functii de control manual, dar si filmare la o rezolutie Full HD.
Cele doua dispozitive functioneaza cu orice telefon echipat cu sistem de operare Android, care dispune de Wi-Fi sau NFC.

Pretul modelului QX10 este de 199 de euro, iar al modelului QX100 se ridica la 399 de euro.

Miza pe 4K

Dupa ce in toamna anului trecut Sony a introdus pentru prima oara pe piata televizoarele cu tehnologie 4K, japonezii mizeaza si in acest an pe extinderea portofoliului de produse din aceasta gama.

Pe langa noile game de televizoare 4K, Sony a prezentat la IFA Berlin si camera video care filmeaza 4K. Nu este orice fel de camera video, mai ales ca nu are un pret destul de piperat. Costa 4.500 de dolari si este promovat ca fiind un device pentru un consumator obisnuit, pasionat de film.

Tot pe segmentul 4K, Sony a mai prezentat si proiectorul home cinema VPL-VW500ES care poate reda imgini cu rezolutie de foarte inalta definitie.

Japonezii au mai prezentat la editia din acest an a celui mai mare targ tehnologic din Europa si linia de ultrabook-uri din gama Vaio dari si echipamente de redare audio sau aparate de fotografiat profesionale.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri