Design

Design

Sony SmartWatch 2

SmartWatch 2, cea de-a doua generatie a ceasului inteligent dezvoltat de japonezii de la Sony are un design foarte atractiv, urmand trendul dispozitivului anterior lansat. Pluseaza prin dimensiunea foarte mica si greutatea redusa.

Prezenta bratarii din silicon si a materialelor folosite la dezvoltarea celei de-a doua generatii a ceasului inteligent il face sa fie rezistent la apa.

Pana la acest moment Sony a anuntat smartwatch-ul in diferite versiuni de culoare.

Ceasul masoara 1,65 inch in inaltime si 1,61 inch in latime, are o grosime de numai 0,35 inch si cantareste circa 23 de grame.

Samsung Galaxy Gear

Comparativ cu ceasul inteligent dezvoltat de Sony, dispozitivul Galaxy Gear dezvoltat de catre sud-coreenii de la Samsung este ceva mai impunator, in special prin dimeniunile si functiile pe care le are.

Este mai mare decat SmartWatch 2, masurand 1,45 inch inaltime si 2,2 inch latime, cu o grosime de 0,44 inch. Galaxy Gear cantareste ceva mai mult decat smartwatch-ul Sony si are circa 74 de grame, de peste 3 ori mai greu decat SmartWatch 2.

Ecranul

Ecranul

Sony SmartWatch 2

La capitolul calitate a ecranului, SmartWatch 2 dispune de un display tip OLED de 1,6 inch cu o rezolutie de 220x176 de pixeli. In aceasta situatie, Samsung Galaxy Gear ofera o rezolutie mai buna, ceea ce face ca elementele afisate pe ecran sa aiba o calitate mai buna.

Samsung Galaxy Gear

In ceea ce priveste calitatea ecranului , Samsung Galaxy Gear detroneaza smartwatch-ul Sony prin prezenta unui display de 1,63 de inch tip OLED care ofera o rezolutie de 320x320px.

Producatorul sud-coreean promite ca displayul noului gadget lansat isi va face foarte bine datoria si in lumina directa a soarelui, chiar daca ecranele cu tehnologie OLED nu sunt la fel de luminoase precum cele tip LCD.

Functii si interfata

Functii si interfata

Sony SmartWatch 2

Cea de-a doua generatie a smartwatch-ului Sony nu aduce foarte multe schimbari fata de primul model lansat pe piata. Utilizatorul va beneficia de aceeasi interfata cu touchscreen prezentata pe modelul anterior ce ofera acces la informatii despre starea vremii, Facebook, Twitter sau e-mail dar si alte alerte primite pe smartphone-ul Sony sau de pe alte echipamente care ruleaza sistemul de operare Android.

SmartWatch 2 mai ofera si posibilitatea de a efectua apeluri de pe dispozitiv, dar spre deosebire de dispozitivul lansat de Samsung, ceasul Sony nu are microfon, ceea ce inseamna ca apelurile telefonice nu vor putea fi initiate doar de pe smartphone. Smartwatch-ul dispune si de suport pentru identificarea ID-ului apelantului, deci utilizatorul va putea afla direct de pe ceas cine il contacteaza.

Samsung Galaxy Gear

Prin lansarea Galaxy Gear, Samsung si-a dezvoltat si mai mult ecosistemul de gadget-uri , noul smartwatch fiind compatibil cu smartphone-ul Galaxy Note 3, dar in curand si cu Galaxy S4, S3 dar si a doua generatie a Galaxy Note.

Ceasul inteligent ofera o multitudine de functii posesorilor, cea mai importanta fiind posbilitatea de a raspunde si purta convorbiri telefonice direct de pe ceas. Smartwatch-ul are un microfon si un difuzor incorporate, dar dispune si de o camera foto de 1,9MP situata pe bratara cu ajutorul careia se pot face poze, dar care poate si filma la o rezolutie de 720p.

Baterie

Baterie

Sony SmartWatch 2

Sony nu a operat schimbari semnificative in ceea ce priveste durata de viata a bateriei cu care vin echipate ceasurile inteligente, ele avand o durata de viata de pana la 4 zile in conditii de utilizare periodica si de pana o zi cand este folosit intens.

Samsung Galaxy Gear

Samsung promoveaza noul dispozitiv ca avand o durata de viata a bateriei de 24 de ore in conditii de utilizare frecventa.

Alte functii

Alte functii

Sony SmartWatch 2

Pe langa functiile pe care le detine,smartwatch-ul dezvoltat de Sony dispune de conectivitate NFC (near-field communication) pentru un transfer de date mai eficient prin Bluetooth, dar ofera si o optiune prin care iti poti gasi smartphone-ul in cazul in care l-ai ratacit. SmartWatch 2 ofera de asemenea posibilitatea utilizatorului de a controla melodiile pe care vrea sa le asculte.

Samsung Galaxy Gear

Chiar daca Samsung a dezvoltat tehnologia NFC in jurul liniei de smartphone-uri Galaxy, smartwatch-ul prezentat la IFA Berlin nu beneficiaza de aceasta functie, dar incorpreaza o serie de alte caracteristici demne de luat in seama si caracteristici: Galaxy Gear dispune de 4GB spatiu de stocare si poate rula aplicatii dezvoltate de Samsung precum S Voice (prin care iti poti customiza dispozitivul sa raspunda la comenzi vocale, sa apeleze sau sa opereze diferite cautari.