Apple

Apple

Dupa ce la jumatatea lunii septembrie Apple a lansat noile terminale iPhone, compania americana pregateste un eveniment in jurul datei de 15 octombrie cand am putea asista la lansarea pe piata a noii game iPad mini, iPad 5 sau a noului Apple TV.

Deocamdata bursa zvonurilor sugereaza ca Apple ar putea prezenta si noile Mac-uri echipate cu a patra generatie de procesoare Intel.

Google

Google

Google va lansa cea de-a cincea generatie de smartphone-uri Nexus, alaturi de noul sistem de operare Android 4.4 “KitKat” pe 14 octombrie.

Compania americana va sustine un eveniment de presa in care va detalia functiile celui mai nou sistem de operare mobil, iar lansarea acestuia va coincide si cu prezentarea primului terminal mobil care va rula Android versiunea 4.4.

Caracteristicile noului terminal mobil inca nu se cunosc decat la nivel de zvon, insa Google se pare ca a apelat de aceasta data la utilizarea unui ecran de 5 inch cu rezolutie Full HD si a unui procesor de varf tip quad-core pentru Nexus 5, smartphone pe care l-a dezvoltat in parteneriat cu sud-coreenii de la LG.

Google ar urma sa lanseze la jumatatea lunii si noua generatie a tabletei Nexus de 10 inch.

Nokia

Nokia

Intr-un eveniment programat pentru 22 octombrie, Nokia, unul dintre cei mai mari producatori de telefoane mobile din lume, ar putea lansa pe piata noi dispozitive mobile, vedetele evenimentului fiind Nokia Lumia 1520 – primul smartphone cu ecran de peste 5 inch al companiei, dispozitiv prin care va intra in concurenta cu seria Galaxy Note a rivalilor de Samsung sau cu linia “Ultra” dezvoltata de Sony.

La acelasi eveniment Nokia ar urma sa lanseze si prima tableta sub brand propriu, echipata cu sistemul de operare Windows RT.

Foto: captura Evleaks via CNET.com