1 / 5

Tudor Cobalas, XL Team: Unele start-up-uri sunt oarecum rupte de realitate si nu realizeaza ce nevoi sunt

"Esecul este intotdeauna o optiune insa, pentru a reduce sansele de a nu avea succes, trebuie sa pornesti de la problema si nu de la solutie. Inovatia este un fel de "un loz norocos" care, odata tras, iti transforma start-up-ul dintr-o firma locala intr-una recunoscuta international. Foarte mult conteaza contextul in care ne aflam in prezent. Unele start-up-uri sunt oarecum rupte de realitate si nu realizeaza ce nevoi sunt, intr-un anumit climat", Tudor Cobalas, business developer in cadrul XL Team.

El subliniaza ca o firma mica nu isi poate permite sa intre orbeste pe o anumita piata, ci trebuie sa cerceteze inainte.

"Sunt cativa pasi care trebuie urmati pentru a avea succes. In primul rand, comunica-ti ideea, nu iti fie teama de acest lucru. Apoi, testeaz-o cu toti cunoscutii tai. Valideaz-o si, ultimul pas, implementeaza-o cu succes".

Totodata, el recomanda doua carti - The Lean Startup si Running Lean si sfatuieste antreprenorii "sa micsoreze distantele intre realitate si ambitie".

Fotografie realizata de Mircea Dragos.


Antreprenorii din IT&C: Indragostiti-va de probleme, nu de solutii. Iar esecul trebuie sa fie o experientaArticole recomandate