1 / 7

Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Invatamant Superior: Vrem sa conectam 2.400 de scoli la Internet in 2014

Ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu (foto) vrea ca pana la finalul anului viitor sa conecteze 2.400 de scoli la Internet, o ambitie despre care spune ca este realizabila.


“Ne-am propus ca pana la finalul anului viitor sa conectam la Internet peste 2.400 de scoli dintr-un total de 3.600 de unitati de invatamant”, a declarat Costoiu care a precizat ca bani exista in sistem pentru viitor si ca Ministerul Educatiei va avea resursele necesare pentru finantarea proiectelor derulate.


El a aratat ca filozodia Ministerului Educatiei tine de o largire a accesului scolilor la Internet , dar si de o pregatire a cadrelor didactice, considerata de aceasta cea mai dificila etapa in planul de dezvoltare a acestui sector.


“Proiectul de informatizare a inceput in urma cu 12 ani si a presupun atat o componenta hardware, una software si formarea profesorilor. Cea din urma s-a dovedit cea mai costisitoare ca timp si eforturi. Sunt nenumarate sesiuni derulate prin proiecte europene care au schimbat nivelul de pregatire al cadrelor didactice”, a completat Costoiu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri