Nokia Lumia 1820

Nokia Lumia 1820

Pentru a recupera terenul pierdut in ultimii ani, Nokia pregateste o serie de smartphone-uri si pentru anul care urmeaza. Daca in 2013, finlandezii ua impresionat prin Lumia 1020, considerat de specialistii in domeniu drept smartphone-ul cu cea mai performanta camera foto de pe piata, in 2014 compania promite noi telefoane de varf.

Este de asteptat ca Nokia sa lanseze modelul Lumia 1820 care va rula sistemul de operare Windows 8.1 si va beneficia de o functie similara “Siri” de pe iPhone. Cel mai probabil smartphone-ul va avea un ecran cu rezolutie Full HD si un procesor de ultima generatie.

Sony Xperia Z2 (Avatar)

Sony Xperia Z2 (Avatar)

Tot anul viitor japonezii de la Sony isi vor continua incursiunea pe piata smartphone-urilor. Daca la IFA Berlin in 2013 Sony a prezentat publicului larg Xperia Z1, este de asteptat ca in 2014 compania sa lanseze un nou terminal mobil de varf.
Punctul forte al smartphone-ului va ramane centrat pe camera foto, care va avea peste 20 MP.
Sony promite ca pe viitorul terminal sa aduca imbunatatiri in ceea ce priveste rezolutia si calitatea ecranului de pe Z2, un punct nevralgic atat pe modele Z (2012) cat si Z1 (2013).
Sony Xperia Z2 va fi echipat cu un procesor pe 4 nuclee, 3GB memorie RAM si cel mai nou sistem de operare dezvoltat de catre Google, Android 4.4 Kit-Kat.
Este de asteptat ca Sony sa nu renunte la alte doua facilitati pe smartphone-urile sale – protectia la apa si praf.

HTC One 2 / HTC M8

HTC One 2 / HTC M8

HTC spera sa isi recapete pozitia din topul producatorilor de smartphone-uri cu viitorul flaghip. Chiar daca HTC One, modelul prezentat de taiwanezi la inceputul anului 2013, a reusit sa impresioneze criticii in domeniu, vanzarile nu s-au ridicat la asteptarile companiei.

HTC va prezenta in prima parte a anului viitor o noua generatie “One”, un smartphone care va avea un ecran de 5 inch cu rezolutie 2K (2048x1080px), un procesor Qualcomm Snapdragon 800 de 2,2 GHz si 3GB memorie RAM.

HTC One 2 va rula Android 4.4 Kit-Kat cu functia Sense 6.0.

In ceea ce priveste camera foto, producatorul taiwanez se va axa in continuare pe tehnologia ultra-pixel.

Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5

Samsung lucreaza la noul flagship cu care va “defila” in 2014, continuand in acest mod seria de terminale Galaxy S, care a ajuns in acest an la cea de-a patra generatie.

Pe viitorul dispozitiv este de asteptat ca Samsung sa introduca chip-urile pe 64 de biti, lansate pentru prima data pe un terminal mobil de catre Apple pe iPhone 5S. Viitorul terminal mobil va avea o memorie cu o capacitate de 3/4GB si un display cu 32 de puncte multitouch, cu o carcasa rezistenta la apa, incarcare wireless si functie de scanare a ochiului.

Pe partea multimedia, Samsung ar putea introduce o camera foto de 16MP cu un sistem complet de stabilizare a imaginii.

Apple iPhone 6

Apple iPhone 6

De la Apple, marea majoritate a fanilor brandului se asteapta la o schimbare pentru viitorul iPhone! O schimbare de care va avea nevoie in lupta cu rivalii de la Samsung sau HTC, companii care s-au dovedit mai orientate catre dimensiune si mai putin pe functii inovatoare.

Daca pana acum producatorul de echipamente mobile s-a ambitionat sa lanseze smartphone-uri de dimeniuni reduse, 2014 pare sa fie anul cand Apple va aduce in final o schimbare.

In primul rand zvonurile sustin ca noua versiune a smartphone-ului dezvoltat de catre Apple isi va face aparitia pe piata mai devreme, cel mai probabil in primavara anului viitor, cel mai probabil in luna mai, scrie presa internationala.

Astfel, noul iPhone va beneficia de un ecran mai mare si va pastra cea mai mare parte din tehnologiile implementate pe iPhone 5S – si anume procesor pe o platforma de 64 de biti si senzorul de amprentare digitala denumit TouchID.

In plus, se vehiculeaza deja ca iPhone 6 va avea o capacitate de memorie mai mare si, bineinteles, un ecran mai generos.