Romania, locul 75

Romania, locul 75

Raportul Global Information Technology foloseste date publice si sondaje printre peste 15.000 de executivi; se iau in calcul impactul socio-economic, politic al tehnologiei dar si mediul de reglementare din state si climatul oferit business-urilor si inovatiei.

Romania ocupa locul 75 in acest index al tehnologizarii, cu doar doua pozitii mai bine decat Moldova si una fata de Sri Lanka. Grecia si Bulgaria se situeaza pe locuri superioare Romaniei, la fel si Uruguai, Barbados sau Armenia.

Locul 1, Finlanda

Locul 1, Finlanda

Diviziunea digitala dintre tarile dezvoltate si cele in curs de dezvoltare tehnologica continua sa se mareasca pe masura ce tarile emergente, in ciuda investitiilor mari in tehnologie informatica, nu reusesc sa atraga beneficii economice si sociale la fel de ridicate ca, de exemplu, Finlanda.

Locul 2, Singapore

Locul 2, Singapore

Diviziunea digitala nu este omogena – exista diferente intre Europa de Nord si Europa Centrala si de Est; exista diviziuni in Orientul Mijlociu, tari din Africa de Nord si in alte parti ale lumii. Pe langa Singapore, care si-a pastrat a doua pozitie fata de anul trecut, in top au mai intrat doua tari asiatice – Hong Kong pe locul 8 si Coreea de Sud, de pe locul 11 pe locul 10.

Locul 3, Suedia

Locul 3, Suedia

Suedia ocupa locul trei in topul tehnologic si al conectarii populatiei, statul din Europa de Nord fiind un exemplu si pentru cele din Europa vestica.

Locul 4, Olanda

Locul 4, Olanda

Olanda ocupa locul patru, pastrandu-si pozitia fata de anul trecut. Marea Britanie, un alt stat dezvoltat tehnologic, a cazut doua pozitii fata de anul trecut, pana pe locul 9.

Locul 5, Norvegia

Locul 5, Norvegia

Norvegia incheie top 5 pe acelasi loc ca anul trecut. SUA au crescut fata de anul trecut, de pe locul 9 pe locul 7. Locul 6 este ocupat de Elvetia.