1 / 7

Biroul Viitorului

Vorbim de o transformare majora a felului in care ne uitam la televizor, conducem masinile, printam, depistam si raportam problemele telecom si chiar...practicam sporturi. In slide-urile urmatoare, cateva dintre tehnologiile care in urmatorii ani vor putea fi integrate in vietile noastre.

Biroul Viitorului

Scopul acestei solutii este sa integreze si sa implementeze mai multe tehnologii pentru a crea un spatiu de lucru functional si confortabil, optimizand consumul de energie.
Biroul Viitorului reprezinta un sistem de monitorizare, supervizare si de control la distanta al dispozitivelor dintr-un birou ce are in vedere eficienta energetica. El foloseste automatizarea M2M a dispozitivelor prin colectarea tuturor masuratorilor de eficienta energetica a intregului birou si prin compararea indicatorilor cheie de performanta. Sistemul permite automatizarea de la distanta a casei, dovedind astfel ca el este potrivit si pentru implementari in randul publicului larg.

Solutia poate sa colecteze peste 500 de indicatori de la diferite dispozitive din teren, indicatori ce se refera la consumul de energie, aer conditionat, iluminat sau la automatizarea casei.

Biroul Viitorului le permite companiilor si industriilor diferite sa monitorizeze retele eterogene, sa realizeze sumare ale masuratorilor din surse disponibile in diferite momente, sa creeze un istoric al datelor, sa permita accesul utilizatorului final la date in timp real si sa prezinte continutul intr-o forma simpla, adaptata dispozitivelor mobile.

Ericsson a dezvoltat aplicatia Biroul Viitorului (disponibila pentru PC, smartphone si tableta) pentru a le permite companiilor sa vizualizeze, monitorizeze si analizeze datele si sa selecteze, de asemenea, scenarii predefinite pentru a administra solutiile oferite de parteneri diferiti.

Operatiunile companiilor pot deveni mai precise, previzibile si eficiente daca acestea invata sa valorifice corect datele disponibile. Aceste date le permit sa analizeze contextul existent in cel mai bun mod si sa isi dezvolte operatiunile pentru a obtine un plus de valoare, in timp ce cheltuielile operationale scad semnificativ. Companiile care folosesc cantitatile mari de date pe care le au la dispozitie pentru a-si rafina, revizui si optimiza operatiunile cu precizie si rapiditate pot sa isi valorifice la maximum retelele.

De cealalta parte, gigantul american Google face pasi rapizi spre o caza mai sigura si tehnologizata, prin achizitii succesive de start-up-uri din acest domeniu, in special Nest si Dropcam.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri