2 / 7

Viitorul TV

Tehnologiile noi redefinesc experienta de vizionare TV si de consum media. Totusi, in ciuda acestora, experienta TV a consumatorilor poate fi fragmentata si chiar frustranta. Consumatorii folosesc numeroase servicii video pentru a gasi continutul care ii intereseaza si trec de la un dispozitiv la altul in functie de abilitatile acestora de vizionare a continutului. Operatorii de servicii TV sunt motivati sa inoveze si sa gaseasca noi moduri de a deveni mai eficienti.


Pana in 2020 vor exista cel putin 50 de miliarde de dispozitive conectate, dintre care 15 miliarde vor oferi video pentru utilizatori. Mai multe companii tehnologice, inclusiv Ericsson, Google, Apple sau Cisco lucreaza la un „viitor conectat” al televiziunilor.


Future TV Anywhere, de la Ericsson, uneste tehnologiile Web cu cele ale operatorilor TV. Acest fapt le va permite operatorilor sa combine serviciile si varietatea continutului Pay TV cu interactivitatea si abilitatile de afisare a continutului ale startup-urilor de servicii video Over-the-Top (OTT).


Urmatoarea generatie de servicii TV va oferi experiente conectate si foarte personalizate. In al doilea rand, nu ar trebui sa conteze unde se afla utilizatorul sau ce ecran foloseste, experienta sa de utilizare a serviciilor TV ar trebui sa fie constanta. In al treilea rand, al doilea ecran va fi vital pentru o experienta mai puternica cu ecranul principal.


Practic pe ecran va fi afisat profilul utilizatorului si, in functie de acesta, televizorul va recomanda ce seriale/filme sa urmareasca, ce emisiuni au fost puse pe pauza, un istoric al vizualizarilor dar si ce urmaresc prietenii lor. Mai mult, atunci cand altcineva intra in camera, televizorul va depista imediat profilul acestuia si recomandarile se vor schimba. Fiecare show va avea rating-uri, atat preluate de pe Internet cat si cele ale prietenilor.


Aceasta tehnologie va incepe sa fie integrata din 2015, intai in stadii incipiente apoi din ce in ce mai performante si rapide. Set-top box-urile pot deja sustine acest tip de televiziunie, nemaifiind doar „niste cutii” ci computere complexe.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri