1 / 7

Reglarea temperaturii de culoare a monitorului

Indiferent daca utilizati un laptop sau un calculator, temparatura de culoare a ecranului este una dintre cele mai importante cand vine vorba de confortul in fata unui PC. Studii arata ca ochiul uman se adapteaza mai usor unor nuante mai calde, spre deosebire de o temperatura de culoare rece, iar acest lucru faciliteaza la maximum sederea prelungita, in unele cazuri chiar si de mai multe ore la un calculator.


Acest lucru poate fi realizat in doua feluri: exista monitoare cu setari prestabilite (asa numitele presets) – ale temperaturii de culoare, dar exista posibilitatea de a seta temperatura de culoare si manual, dupa preferinta.


Temperatura de culoare a unui monitor/ecran variaza de la o nuanta rece (6.500k temperatura de culoare mai calda), la 7.800k (potrivita) si la 9.300k (temperatura rece de culoare). In functie de domeniul de activitate, aceasta este stabilita dupa mai multe criterii clare. De exemplu, daca intr-un domeniu in care se face grafica se urmareste ca tonul de culoare sa fie cat mai neutru, in ceea ce priveste utilizatorul individual acestuia ii revine latitudinea de a opta pentru propriul stil.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri