6 / 8

Opreste procesele inutile ale calculatorului si evita solutiile antivirus consumatoare de resurse

Daca ai reusit sa instalezi programul CCleaner, o optiune foarte utila este blocarea aplicatiilor inutile care ruleaza in background-ul sistemului de operare sau la start-up, pentru a facilita viteza cu care poti deschide calculatorul.


In meniul programului CCleaner, intra apoi in sub meniul Tools > Start-up > si apoi click dreapta si apoi DISABLE aplicatiilor de care nu ai nevoie. Sunt programe care se instaleaza automat si care ruleaza in background alocand o cantitate mare de memorie RAM. Blocand aceste aplicatii puteti salva o capacitate importanta de memorie, care ar putea fi folosita altfel pentru alte aplicatii importante.


In cazul in care nu vrei sa instalezi programul mai exista o varianta. Poti apasa pe butonul WINDOWS de pe tastatura si scrie textul “msconfig” (fara ghilimele) > STARTUP > si apoi debifeaza procesele de care nu ai nevoie.


In cazul in care ai un calculator vechi, dar vrei sa folosesti o solutie antivirus performanta, trebuie sa stii ca un Antivirus poate sa "manance" destul de multe resurse. Apeleaza la o solutie care consuma putine resurse

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri